Utredningen om allmännyttan

I dag presenterades regeringens utredning om allmännyttan vilken är inget annat än ett generalangrepp på allmännyttan som sådan och faktiskt ett angrepp på äganderätten.


Först så kan man ju slå fast att borgerligheten under lång tid haft avskaffandet av allmännyttan som ett stort mål och att dom nu genom att springa och gömma sig bakom Eu kan genomföra detta.


Allmännyttan behövs i Sverige för att försäkra en bra och pålitligt försörjningsväg av bostäder även till dom som inte har råd med stora dyra villor eller bostadsrätter. Man undrar ju om dom borgerliga politiker som vill avskaffa allmännyttan anser att dom som inte är så besuttna skall bo i skogen då som straff för att dom inte har en massa pengar.


Sen kommer vi in på nästa sak äganderätten dom säger i utredningen att ett allmännyttigt bolag måste sträva efter att gå med långsiktig vinst, varför det? Självklart så skall dom inte gå med förlust men är det statens och lagstiftarens sak att bestämma hur dom skall skötas. Om kommunen som ägare säger att vi är nöjda med att vårat bostadsföretag går plus minus noll så är det väl upp till dom som ägare att ta det beslutet likväl som någon ägare kan bestämma sig för at vinstmaximera sitt bolag.


Skulle så inte vara fallet så måste vi ju med omedelbar verkan lagstifta om att alla företag måste gå med vinst oavsett vad ägaren tycker. Eller skall vi ha olika lagstiftning för privata kapitalintressen och för kommuners ägande för medborgarnas bästa. Jag får inte det att gå ihop med principen att alla är lika inför lagen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0