Skolbränder

Det brinner i våra skolor, bokstavligt talat. DN tar idag upp kostnaderna i Stockholm 100 miljoner kronor, det är mycket pengar det. Som vi alla får hjälpas åt att betala på ena eller andra sättet.


Men måste det vara så här går det inte att göra någonting åt detta? Ja det gör det, det finns erfarenheter och projekt runt om i Sverige som visar att det är möjligt. Speciellt så har jag fastnat för det arbete som utförs i Motala där det blir en reaktion på minsta lilla incident i skolorna, genom att en person i fullt larmställ åker till skolan direkt och går runt och talar med eleverna, samt att i de fall som förövaren är känd denna får göra ett besök på brandstationen.


Ett annat lyckat exempel är Rudsskolan i karlstad som har lyckats vända en negativ trend till något positivt med mycket små medel, genom att öka trivseln på skolan för alla så minskade mängden incidenter där.


För den som mera vill sätta sig in i detta ämne så rekommenderar jag en läsning av Räddningsverkets tidning Sirenen vilken i de 2 senaste numren tagit upp problemet med skolbränder och vad man skall göra åt problemet

Bloggtoppen.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0