Fotbollens död?

Återigen har ett fotbollsderby blivit till rena farsen. Denna gång inte bara beroende på idiotiska huliganer som finner ett nöje i att slåss utan dessutom med hjälp av vakter och polis.


Att gå på fotboll och kanske speciellt derbyn var förr ett nöje som hela familjer kunde ägna sig åt tillsammans. Nu så är det väl så att inga familjer ens tänker tanken att gå på fotboll och göra det till den fest det kan vara.


Tidigare har det ju bara varit huliganerna som fungerat som avskräckande element till att gå på fotboll men nu verkar ju även vakterna som skall stå för ordningen och skydda dom som inte är huliganer ha slutit sig till huliganerna.


Att säga att det måste utredas varför det blivit så låter som ett hån mot fotbollen i mina öron. Visst skall man ta reda på vad som gick fel men en orsak är nog att fotbollen har under senare år mer och mer skrämt bort den vanliga publiken så det bara blivit huliganer kvar och därmed så kommer klubbarna till sina egna vaktorganisationer bara kunna rekrytera huliganer. Klart att situationen blir knas när huliganer skall vakta huliganer.


Om fotbollen skall ha en chans att överleva som publiksport så måste det till dels hårda åtgärder men också attitydförändringar från både fans och klubbar sker inte det så är fotbollen död tror jag.


När man läser att spelare uttalar sin om att dom aldrig kommer att kritisera sina fans så blir man ju rädd. Så att allt som fansen gör är rätt och riktigt då, även mord? Nej skärpning på alla håll och kanter.


Fotboll skall vara ett nöje att gå på inget man bäst gör i senaste skyddsutrustningen för att slippa skador. Jag själv har numera slutat gå på Matcher i dom högre serierna på grund av det bråk och våld som där existerar. Numera tillfredsställer jag mitt behov av att se fotboll live genom att gå på matcher i blåbärsserierna.


Kommentarer
Postat av: James

Trist att du tror att alla på fotboll är huliganer. Skulle gissa på att cirka 300 av 34000 i går var huliganer. Och att folk blev skadade i går beror inte ens på dem.

Och om du går på en "vanlig" match i allsvenskan (inklusive Stockholmslagen) kan du lugnt gå dit, njuta av fotbollen för att sen gå hem och sova gott. Synd att man inte kan göra det på derbyn, men hela fotbollssverige är inte fyllt av huliganism.

Det är väldigt tråkigt att du har fått den bilden.

/James

2008-04-25 @ 23:11:35
Postat av: Bajare

Även om jag absolut inte påstår att det här är vardag så visar det här vilken attityd som fotbollssupportrar under många år tvingats stå ut med från polis och vakter. Egentligen förstår jag varför huliganfirmorna växer sig starka - är man supporter blir man behandlad som en huligan och många skulle nog säga att det är naturligt att bete sig som man blir behandlad.

En stor del av Djurgårdens säkerhetspersonal ingick tidigare i Hammarbys säkerhetsstyrka - där de fick kicken efter att många, många gånger ha visat prov på den här attityden. Jag har själv sett min kompis tolvåriga lillabrorsa få ett batongslag i bakhuvudet av en vakt, när han bara försökte hålla sig undan alla vakter som plötsligt skulle in på läktaren.

2008-04-25 @ 23:46:18
Postat av: LasseB

Du har helt rätt James alla som går på fotboll är inte huliganer, men tyvärr så är det dom som syns ocgh som skrämmer bort övriga åskådare, så det är huliganerna som är problemet

2008-04-25 @ 23:47:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0