Politisk korrekthet

Att vara politiskt korrekt vad är det egentligen.

Ofta så i mitt tycke så blir den politiska korrektheten ett våtvärmande omslag på all form av debatt kring svåra frågor eftersom den med omedelbar verkan kväver nya frågeställningar. Alla vet ju hur det ändå skall vara redan och den som inte ylar med vargarna i kören den döms som inte politiskt korrekt och den är ingen man behöver lyssna på för den som inte är politiskt korrekt har ju inte förstått frågan.

Låt mig ta några exempel.

Att säga att könskvotering av kvinnor är dåligt för alla är att vara mycket politiskt inkorrekt, eftersom det redan finns en sanning som alla enats om. Att säga att kvinnor och män faktiskt är olika det är mer eller mindre politiskt självmord i vissa kretsar.

Att säga att det behövs nya vägar för att minska de trafikinfarkter som finns på olika ställen i Sverige det är politiskt inkorrekt eftersom vi kommit överens om att bilen är den storas miljöboven i samhället och att enda sättet att komma tillrätta med miljöproblemen är att låta bilisterna betala en enorm summa pengar för sitt bilåkande, så mycket så bara de mest välbesuttna har råd att åka bil, samt att det är bra att dessa sitter i timslånga köer på tomgång, ja bara de betalt duktigt så skitar ju deras avgaser inte ner.

Att säga att svensk asylpolitik och flyktingmottagning är fel, ja då är man så extremt politiskt inkorrekt så det kan inte bli värre, man är ju då rasist, fast det man menade var att det inte är humant att låta människor vänta kanske flera år på ett besked och sen slänga ut desamma.

Detta var bara några få exempel på olika debatter där den politiska korrektheten dödar alla debatt som kan föra oss lite närmare problemets lösning.

Jag kommer i senare inlägg här att återkomma till dom olika ämnena och komma med mina olika lösningar och tankar kring dom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0