Sahlins dilemma lösningen

Dagens nyheter fortsätter i dag på ledarplats att hälla grus i oppositionsmaskineriet, detta genom att beskriva det DN kallar Sahlins dilemma.


Var finns dilemmat? Är det inte tre olika partier som är i opposition eller har jag fattat något fel. Tre olika partier innebär tre olika åsikter, vilket finns inom oppositionen vilket är sunt, till skillnad från alliansens delade meningar där moderaterna har en mening och dom andra delar den vare sig de vill eller inte.


Varför skall de tre oppositionspartierna skriva ett gemensamt valmanifest över huvud taget. Att alliansen skrev ihop sig fanns det ju 2 skäl till dels så ville moderaterna försäkra sig om att de andra skulle följa deras linje och dom tre övriga ville så gärna vara med och inte riskera att tappa väljare så de la sig på rygg inför moderaterna snabbare än vad någon lättfotad dam någonsin gjort.


Vi har i Sverige ett system med egna fristående partier som alla driver sin egen valrörelse och det är bra det är demokrati. Att skriva ihop valmanifest från flera partier är ju bara ett sätt att ta ifrån väljarna makten och flytta över den till politikerna så de kan göra upp ovanför väljarnas huvuden. I praktiken innebär allt sådant ett successivt införande av ett tvåpartisystem. Är det dit som DN och övriga liberaler syftar eller vill de införa ett enpartisystem i Sverige fast då har vi infört diktatur är det syftet.


Låt väljarna säga sitt först sen skapas en regering utifrån valresultatet


Jag personligen är mycket tveksam för att inte säga totalt emot att socialdemokraterna skriver ett gemensamt valmanifest med miljöpartiet eftersom miljöpartiet gärna gör upp med alliansen i viktiga frågor både när det gäller riksdag, landsting och kommuner. Vill miljöpartiet vara med på allvar i någon form av allians inom oppositionen får de för det första avsluta alla stöd åt den borgerliga alliansen som de ägnar sig åt i diverse olika fullmäktigen runt om i Sverige.


Jag har svårt för miljöpartiet och tron på att MP är demokrater i sitt tankesätt. Det mest skrämmande jag någonsin har sett var för ett antal år sedan då en miljöpartist fick frågan om varför hon trodde att vanliga människor var så emot att gå långa sträckor till återvinningsstationerna. Svaret hon gav var " människor skall lära sig lyda, det är det bästa för miljön när alla gör som vi bestämt"


Lära sig lyda vad är det för uttalande inte är det demokratiskt i alla fall, i mina öron så låter det rent ut sagt fascistiskt. Använder miljöpartiet bara miljön som en ursäkt för att kunna införa diktatur. Jag protesterar mot det i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0