Arbetskraftsinvandring

Idag på DN debatt så skriver Philippe Legrain en artikel som talar om alla fördelar med arbetskraftsinvandring.


Mycket resonemanget verkar vid första blick riktigt i alla fall sett ur akademisk synvinkel. Fast verkligheten kan se annorlunda ut.


I detta inlägg när jag pratar om invandring så pratar jag om just arbetskraftsinvandring och inte asylsökande eftersom det är som jag ser det två vitt skilda grupper.


Varför skall vi ha arbetskraftsinvandring till Sverige nu det kan jag inte riktigt förstå. Det är ju inte så att vi inte har människor att fylla upp de arbeten som finns med. Tittade just på arbetsförmedlingens statistik och såg att det är över 500 000 inskrivna varav drygt 146 000 totalt saknar arbete.


Det bara måste finnas kompetens bland alla dessa människor som gör att dessa kan få de arbeten som är lediga. Att med så många arbetslösa tillåta arbetskraftsinvandring är ett hån mot de arbetslösa eftersom det definitivt inte gör det lättare att få arbete.


Och för de asylsökande så skulle det bara innebära ytterligare svårigheter på deras väg in i det svenska samhället, och den vägen är svår redan nu.


Att som Philippe Legrain gör blanda ihop invandring med asylsökande är att blanda bort verkligheten. Ja visst har flyktingar som sökt sig till USA fått arbete fort, men då skall vi samtidigt komma ihåg att bara Södertälje tagit emot flera irakiskt födda flyktingar än vad hela USA gjort så där dog den jämförelsen


Sen att vi behöver en bättre flyktingpolitik och ett bättre mottagande i Sverige det är en helt annan fråga än arbetskraftsinvandring


Bloggtoppen.se


Kommentarer
Postat av: hiro

känns inte som att alla arbetslösa besitter den spetskompetens som ofta behövs i vissa jobb. Har alla rätt utbildning? Antagligen inte.

Visst finns det många arbetslösa men alla har inte rätt utbildning för de jobb som finns. Hur ska man fylla dessa jobb då? Ska man anställa nån som inte är kvalificerad bara för anställningens skull eller anställa nån från utlandet som är kvalificerad?

/Hiro

2008-05-04 @ 17:07:54
URL: http://www.metrobloggen.se/schulman
Postat av: Matti

Arbetskraftinvandrare behövs om vi ska kunna försörja alla arbetssökande som inte vill flytta dit jobben finns.

2008-05-05 @ 10:55:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0