Pressfrihetens dag

I dag är det pressfrihetens dag vilket stort uppmärksammas av Aftonbladet vilket är bra. DN har en artikel på temat elektronisk censur i Kina. På expressens hemsida nämns det inte ens med ett ord så vitt jag kan se, däremot har de en ledare om Dawit Isaak, SVD nämner det inte heller annat än i en annons från ett annat medieföretag.


Pressfrihet är viktigt och är något vi alla måste stå upp för det är pressfriheten som garanterar en oberoende debatt.


När det gäller just den oberoende debatten så kommer vi i bloggvärlden in, även för oss är pressfriheten viktigt, för det är tack vare den och yttrandefriheten som det är möjligt för oss att skriva precis det vi tycker i våra bloggar. Skulle press och yttrandefriheten minska så det första som kommer att hända är att bloggvärlden blir mycket mindre.


Det finns många som har åsikter om vad som får sägas och tryckas. Svaret på det är väldigt enkelt allt skall få sägas och tryckas börjar vi i något tafatt försök förbjuda vissa åsikter att framföras i ord eller skrift för att försvara demokratin så har vi ju inte gjort demokratin en tjänst utan snarare tagit det första lilla steget mot diktatur


Bloggtoppen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0