Sluta sälja nu

Mats Odell har som främsta mål att sälja ut alla statliga bolag kosta vad det kosta vill. Pedagogiken börjar gå fram hävdar han, vilken pedagogik pratar han om?


Nu pågår ju en enorm av utförsäljning av statliga bolag vilket innebär att staten frånsäger sig en möjlighet att som störta aktieägare i dessa bolag vara med och agera på marknaden.


Nu senast så såldes vin och sprit av som jag ser det inget annat skäl än just att sälja ut ett vinstgivande statligt företag till utländska vinstintressen.


Nu är det väl kanske inte så allvarligt även om det får allt prat om en restriktiv alkoholpolitik att blekna. Desto allvarligare är planer på att sälja ut statliga bolag som tillhandahåller grundläggande infrastruktur i Sverige, Telia Sonera är ett bra exempel på ett statligt företag som äger samhällsviktig infrastruktur. Vad händer om svenska telenätet ägs av utländska intressen vid en eventuell internationell kris, kommer telenätet då att fungera utan problem eller står vi helt plötsligt helt utan telefon och data förbindelser i Sverige.


Samma resonemang kan föras kring Posten, Apoteket, Vattenfall, Nordea och säkert många andra statliga bolag.


Staten måste äga dessa bolag för att kunna garantera att infrastrukturen fungerar i alla lägen, faktum är att det är en fråga om Sveriges säkerhet. För ingen infrastruktur inget Sverige så enkelt är det tyvärr.


Så för Sveriges säkerhets skull tänk om Mats Odell och gör det fortBloggtoppen.se


Kommentarer
Postat av: Crona

Fel. Till och med Kina börjar inse att man inte behöver äga för att styra och kontrollera. Sedan förstår jag inte hur du kan tycka den restriktiva alkoholpolitiken bleknar nu, men inte innan när man ägde ett företag vars främsta uppgift var att sälja så mycket sprit som möjligt och vinstmaximera. Det hyckleriet är ju äntligen till ända.

2008-05-08 @ 03:34:52
URL: http://www.metrobloggen.se/crona

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0