Som befarat

I sin krönika i SVD idag så hävdar Maria Abrahamsson att det var snopet för alla att avdraget för hushållsnära tjänster inte blev ett fiasko.


Nej där har hon rätt sett i antal ansökningar så har det inte blivit ett fiasko. Utan det har blivit precis som alla förutspådde att det är de välbeställda som utnyttjat denna möjlighet.


Som försvar så tar hon upp att 5000 av personerna som ansökt har en årsinkomst på under

130 000 kronor, vilket hon ser som bevis för att det har blivit en succe för alla.


Min gissning är att dessa 5000 som sökt och har den låga inkomsten är kvinnor som i alla fall 99 procent av är gift med en extremt högavlönad man och bara har något litet arbete för att ha något att göra. Jag tror inte många ensamstående skiftarbetande kvinnor har sökt eftersom denna grupp saknar de ekonomiska grundförutsättningarna för att utnyttja detta av drag.


Så i stället för att försvara reformen så lyckas Maria Abrahamsson visa upp hur felaktig den är, de svaga får betala städningen för de rika

Bloggtoppen.se


Kommentarer
Postat av: LasseB

För att svara på din fråga så vad sägs om försämrad arbetslöshetsförsäkring, försämrad sjukförsäkring vilka båda är åtgärder som slår mot dom svaga och som presenterats som delar i finansieringen av det här avdraget

2008-05-06 @ 18:25:16
Postat av: Hans

De flesta arbetslösa är det i max 100 dagar och
drabbas inte nämnvärt,de övriga får ett batteri
av hjälp.Sjukförsäkringen är fortfarande högre än
den förtidspenion sossarna skickade in folk i.
Hushållsnäratjänstereformen är hur bra som helst,
och många låg-och mellaninkomsttagare har
utnyttjat möjligheten,så även Göran Persson.

2008-05-06 @ 21:21:11
Postat av: AH

"Min gissning är att dessa 5000 som sökt och har den låga inkomsten är kvinnor som i alla fall 99 procent av är gift med en extremt högavlönad man och bara har något litet arbete för att ha något att göra. "

Vore det inte väldigt osmart att ta avdraget på den som tjänar sämst i ett äktenskap? Med värnskatt och statligskatt på den högavlönade så gör avdraget bättre nytta på den. Så det argumentet håller inte.

Sedan så försvinner inte dessa pengar utan svarta pengar blir vita och människor slipper vara arbetslösa. Men det är väl bättre med bidrag än lön?

2008-05-08 @ 13:12:17
Postat av: LasseB

Problemet med just detta avdrag är att man måste ha en väldigt bra inkomst för att ens kunna fundera på att använda det, så är systemet uppbyggt. Först får du betala fullt pris till leverantören och sen vänta minst ett år på att få skatterabatten utbetalad, vilket innebär att för att kunna ha råd med detta avdrag i någon större skala så måste du kunna ligga ute med ganska stora belopp

2008-05-08 @ 13:39:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0