Statssekreterares ansvar

Det är fantastiskt att läsa om Fredrik Reinfeldts svar till KU idag. "Krisberedskapen står inte och faller med en person" hävdar han nu, och det vore väl hemskt om så vore.


Reinfeldt säger i ett annat svar "Det är huvudsakligen självständiga myndigheter som agerar vid en kris" intressant tanke att det skall vara de enskilda myndigheternas ansvar för krishanteringen. Jag finner detta resonemang totalt löjeväckande med tanke på den behandling som moderaterna utsatt Lars Danielsson för efter Tsunamin. Att vara packad är alltså okej men att göra så gott man kan är inte ok eller.


Följande fråga kommer ju upp i mitt huvud Var det Lars Danielsson som verkligen hade jour när Tsunamin slog till, Och hur långt är det meningen att en statssekreterares ansvar skall gå?Lars Danielsson ringer så vitt jag förstått det på morgonen redan upp Göran Persson och informerar om ett larmmejl som han kommit över om tsunamin, Och beger sig sedan enligt uppgift till regeringskansliet. Fortfarande nykter kan väl kanske påpekas. Och gör där så gott han kan eftersom det i huvudsak är en fråga som bör skötas av utrikesdepartementet.Men vänta nu det finns en sak i detta som är skoj, det larmande mejl som Lars Danielsson informerar Göran Persson om hur har han fått tag i det eftersom Lars Danielsson inte stod med på sändlistan. Om han fått tag i det så har han väl gjort mer än vad som egentligen kunde krävas av honom.


Att med det i backspegeln höra Reinfeldt vända ut och in på sig själv för att försvara sin statsekreterare blir bara löjligt för det som gäller Schenström bör väl då också gälla DanielssonBloggtoppen.se

Kommentarer
Postat av: Bitte Assarmo

Jag tänkte precis samma sak när jag läste Reinfeldts lama kommentarer om Schenströms agerande. Moderaterna gjorde politik av tsunamikatastrofen - nu låtsas man plötsligt vara mänskliga. Behandlingen av Lars Danielsson är något av det grövsta som förekommit i svensk politik, och att medierna hängde på borgarnas smutskastning är inget annat än ren skandal.

2008-05-09 @ 18:36:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0