Fru Gårman

Jämställdhet i all ära men att byta ut herr Gårman mot fru Gårman det är väl ändå att ta det hela till en patetisk nivå.


Om inte jag har helt fel så är namnet herr Gårman en ordlek sprungen ur här går man, vilket är ganska självklart. I alla tider ja i alla fall så länge som jag kan minnas så har man fått lära sig om herr Gårman och att det bara är vid de skyltarna man får gå över gatan. Byter vi namn nu på skylten så försvinner ju liksom hela grejen, finns ingen ordlek i fru Gårman som kan vara ett pedagogiskt hjälpmedel i barnens trafikundervisning.


Alltså så offrar vi en del av den lilla fungerande trafikundervisningen som idag finns i våra skolor på den heliga jämställdhetens altare, halleluja.


Sen kommer vi till själva designen en vägskylt skall väl visa upp en människa i stiliserad form och då är ju könsbestämning på den siluetten hart när omöjlig.


Eller måste allt sexualiseras till och med trafikskyltarna, bara i sådana fall att säga till mig för jag har häftiga idéer till en del nya speciellt till farlig kurva .


Håll med om att detta faktiskt bara är att slänga pengar i sjön lägg pengarna detta kommer att kosta på något vettigare, trafikutbildningen i våra skolor kanske, där gör de mera nytta


Bloggtoppen.se


Kommentarer
Postat av: Anonym

Så sant så

2008-04-30 @ 13:28:24
Postat av: J

Den som inte tror att symboler, bilder och språk också formar människors medvetande har sannerligen förstått ganska lite om verklighetens beskaffenhet. Det är således helt logiskt att också applicera jämställdhetstankar på trafiksymboler.

Det finns dock en relevant invändning. Vill vi ha ytterligare en könsstereotypiserande ikonbild av hur en kvinna respektive man ser ut, klär sig? Varför kjol tex??

Dessutom vore det viktigare i jämmställdhetssynpunkt at göra om skylten för vägarbete...

2008-04-30 @ 13:41:27
Postat av: LasseB

Helt rätt J språk formar vårt tänkande så varför skall vi då ta bort en beteckning som hjälper till att forma barns trafiksäkerhetstänkande.

Som jag ser det så vore det bästa ur jämställdhetssynpunt att göra alla skyltar könsneutrala

2008-04-30 @ 14:18:45
Postat av: Hanna Fridén

Namninsamling mot "Fru Gårman"!

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1931

2008-05-01 @ 22:06:16
URL: http://www.metrobloggen.se/hannafriden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0