Valborgsfirande

Jag förstår inte varför man måste kröka och bråka bara för att det är Valborg. Det är en konstig tradition som skapats. Varför kan inte valborg vara en sak man firar och har roligt med nykter för är man nykter har man ju faktiskt roligare på valborg. Ja i alla fall så har jag det.


Valborg för mig det är väl att känna att nu är vintern äntligen slut, våren har börjat komma och sommaren närmar sig. Man går ut tittar på elden och fryser men oj vad roligt det är att frysa. Kanske det beror lite på var man firar förstås, ju mera lokalt man firar ju mindre bråk och fylla brukar det ju vara.


Det Valborgsfirande som jag tycker är det absolut bästa är när man går ut på kvällen går till firandet som arrangerats av den lokala scoutkåren, med lotter, korvgrillning och sockervadd samt långa köer till alla stånden. Trots det så är stämningen god och alla pratar med alla ja i alla fall med alla man avlägset känner och det är många när man firar vid sin lokala eld.


För att firandet skall bli helt perfekt så skall man självklart dela det med sina nära och kära. Sen när mörkret faller, elden falnat, fyrverkeriet är av skjutet och man börjar frysa så man tror att man skall tappa tårna då är den perfekta avslutningen på Valborgsfirandet och gå hem och dricka en stor kopp varm choklad med vispgrädde och gärna en limpsmörgås till

Bloggtoppen.se


Ömsesidig respekt

Det är nu klarlagt att man får röka på sin egen balkong. Det slår tingsrätten i Falun fast i en dom. Fanns väl egentligen inget annat sätt som tingsrätten kunde döma på.


Men tingsrätten talar om rimlig omfattning vilket är lite luddigt och öppnar för olika former av tolkningar. Jag hoppas det reder ut sig under den kommande processen för jag har en känsla av att det inte slutar här.


Som boende i ett flerfamiljshus så får man stå ut mede en del ljud och även dofter från sina grannar det är någonting som hör till så länge det inte är orimligt.


Rökare däremot är en grupp som det är helt okej att jaga med blåslampa oavsett vad rökarna gör eller hur rökarna gör det. Detta gäller inte bara var och när det får rökas men det är ju det jag pratar om här inget annat nu.


Som rökare så tycker jag att man skall visa hänsyn mot de som inte röker exempelvis genom att blåsa iväg röken åt något håll så den inte stör andra människor, ja om det låter sig göras ibland så är det ju vinden som styr och den kan man inte göra något åt. Jag vet att det finns rökare som inte visar någon som helst hänsyn alls utan bolmar på precis var som helst och på vad som helst.


Man kan väl kanske gå lite åt sidan så att man i alla fall försöker att inte störa andra med sin rök. Så gör i alla fall jag.


Men som allt annat så gäller det ju i det här fallet att båda parter måste visa ömsesidig respekt och förståelse för den andras behov. Men tyvärr så är ofta inte fallet utan alla ser till sin egen lilla värld och alla som inte rättar in sig i deras mallar stör.


Ja jag vet jag borde sluta röka

Bloggtoppen.se


Journalistiskt oberoende

Demokrati är allvarliga saker och en av grundstenarna i en demokrati är pressens frihet från statsmakten. Därför börjar ju i alla fall jag undra lite över vilken uppfattning vår regering har om demokrati när sådant här förekommer.


Läs pressmeddelandet här


Jag trodde i min enfald att de journalister som arbetar på våra tidningar redan var utbildade men det är tydligen så att regeringen anser att de ytterligare måste utbilda journalisterna. Varför det. I en demokrati så är det inte regeringens ansvar att utbilda journalister utan att se till att det finns journalisthögskolor som drivs enligt akademiska principer och är fria från statlig åsiktsstyrning. Är det inte så.


När nu regeringen inbjuder till ett seminarium för journalister så kan jag bara hitta en enda förklaring till skälet vilket även näringsdepartementet glatt erkänner i sitt pressmeddelande.


Departementet skall ge journalister en grundläggande utbildning i infrastrukturfrågor. Hur skall man någonsin kunna lita på att en journalist skriver oberoende? Och varför gör regeringen så, jag kan bara se en förklaring regeringen vill på så sätt styra journalisterna att skriva som regeringen vill.


Detta kan jag bara se som att vår nuvarande regering inte är så där demokratiskt sinnad som den säger sig vara. Faktum är att minsta lilla statsstyrningen av pressen luktar diktatur i min näsa. Och det stinker.

Bloggtoppen.se


Engla tvbegravs

Jag lider med Engla nu när det blivit klart att hennes begravning skall sändas direkt i TV.


Enligt hennes mor så skall det vara ett sätt för familjen att tacka för det stöd de fått. Jag kan inte nog säga att jag förstår precis det lidande dom gått och går igenom beroende på denna tragiska händelse. Jag har i en tidigare blogg pratat om detta så jag tänker här inte upprepa det.


Visst känner jag sympati och förståelse för Englas familj. Men jag känner också sympati för alla de föräldrar som av olika skäl förlorat ett barn, det blir inte mindre tragiskt för dessa bara för att media inte skrivit om deras barn


Men en direkt sänd begravning, vem skall titta på den? Har den fått ett sådant stort riksintresse så att den måste tv-sändas, inte som jag tycker i alla fall.


Vad avgör vilka begravningar som skall förvandlas till underhållning hur väljs de ut? Vilka kriterier gäller är det begravningar för människor som dött i tragiska omständigheter eller är det bara de som fått medias uppmärksamhet som skall få en tv begravning.


Jag ser en utveckling där vi i vårt allt mera kommersialiserade samhälle i förtvivlans jakt på tittar siffror sänder fler och fler begravningar som underhållning, steget dit är inte långt eftersom de olika mediebolagen hela tiden försöker övertrumfa varandra i att sända så realistiska program som möjligt utan tanke på de som är med och vilka konsekvenser det får. I USA finns redan speciella tv domstolar skall vi införa det också, eller kanske någon kanal kan tycka att veckans begravning kan vara en bra ide. Jag skulle inte bli förvånad med tanke på den totala brist på respekt för människor som många kanaler idag visar upp.


Detta är ju bara ren och skär sensationslystnad från tv som därigenom vill hoppa på mediatåget


Jag hoppas att Engla Snart kan få vila i frid och att hennes familj kan plocka ihop sitt liv och så gott det går fortsätta med sina liv

Bloggtoppen.se


Fru Gårman

Jämställdhet i all ära men att byta ut herr Gårman mot fru Gårman det är väl ändå att ta det hela till en patetisk nivå.


Om inte jag har helt fel så är namnet herr Gårman en ordlek sprungen ur här går man, vilket är ganska självklart. I alla tider ja i alla fall så länge som jag kan minnas så har man fått lära sig om herr Gårman och att det bara är vid de skyltarna man får gå över gatan. Byter vi namn nu på skylten så försvinner ju liksom hela grejen, finns ingen ordlek i fru Gårman som kan vara ett pedagogiskt hjälpmedel i barnens trafikundervisning.


Alltså så offrar vi en del av den lilla fungerande trafikundervisningen som idag finns i våra skolor på den heliga jämställdhetens altare, halleluja.


Sen kommer vi till själva designen en vägskylt skall väl visa upp en människa i stiliserad form och då är ju könsbestämning på den siluetten hart när omöjlig.


Eller måste allt sexualiseras till och med trafikskyltarna, bara i sådana fall att säga till mig för jag har häftiga idéer till en del nya speciellt till farlig kurva .


Håll med om att detta faktiskt bara är att slänga pengar i sjön lägg pengarna detta kommer att kosta på något vettigare, trafikutbildningen i våra skolor kanske, där gör de mera nytta


Bloggtoppen.se


Jösses amanda

Att använda många fina ord och undersökningar är ett beprövat knep för att få fram just sin åsikt. En som verkligen lyckats med just det är Alf Svenson och Mikael Oscarsson

i deras debattartikel i DN idag.


Ärligt talat så förstår jag nog inte riktigt vad de vill för jag tycker att dom pratar mot sig själva och vad som regering och riksdag redan gör. Det enda syfta som jag kan se med det hela är att genom sidoatacker motarbeta arbetet med en könsneutral äktenskapslagstiftning, vilket vi alla vet Kd är starkt emot.

Stärker inte en sådan lagstiftning familjen då? Eller är dessa herrar inne på att lagstifta så att bara heterosexuella par får gifta sig.


Och vart vill dom komma när det gäller skilsmässor och separationer, skall skilsmässor förbjudas för att passa deras trångsynta ideologi eller hur tänker dom när dom säger att samhället skall stärka sina resurser för att se till att par inte skiljer sig. Och att ogifta par separerar oftare än gifta verkar dom ta som intäkt för att attackera indirekt alla som är sambos


Dom citerar en sifo-undersökning i början av sin artikel så jag citerar här citatet.


Citat


En nyligen genomförd Sifo-undersökning visar nu att inte mindre än 87 procent av svenska folket anser att barn har en grundläggande rättighet att så långt det är möjligt växa upp med sina två biologiska föräldrar. 8 procent tar inte ställning och endast 5 procent ser inte denna form av uppväxt som en grundläggande rättighet


Slut citat


Visst är det en grundläggande rättighet för barn att få växa upp med sina biologiska föräldrar. Men dom barn som inte har 2 biologiska föräldrar då, vad skall dom göra skall dom kastas på soporna. Men snälla Kd majoriteten sa ju så långt som möjligt inte att dom skulle.


Kanske KD skulle tycka att en återgång till systemet där barn till ogifta föräldrar kallades oäkta i kyrkböckerna och horunge på byn vore bra


För ett barn är det väl det viktigaste att det får växa upp i en familj där det är tryggt och är älskat, sen hur den familjen ser ut det är väl ur barnets perspektiv ganska oviktigt

Bloggtoppen.se


Essingeleden

DN skriver i sin ledare idag mycket positivt om införande av trängselskatt på Essingeleden som en nödlösning på Stockholms trafikinfarkt. Jag undrar om bara för att det blir trängselskatt går bilarna upp i rök då.


Om inte jag tar fel så är idag närmaste alternativa bro för att ta sig över Mälaren belägen i Strängnäs. Så att i stället leda om trafiken via Strängnäs på det sättet skulle vara bra för miljön, nej inte i mina öron i alla fall, blir ju bara en avgift för att ta sig från södra sidan till norra, utan någon som helst mening.


Jag kan inte nu komma på någon vettig lösning som går snabbt och raskt att få fram, enda alternativ som fungerar är ytterligare en bro över mälaren någonstans, allt annat tror jag bara ökar på skillnaderna mellan norra och södra delarna och det är väl inte meningen att vi skall dela Stockholms län på mitten. För vi måste ju inse att
Trafikproblemen i Stockholm beror på just det som Stockholm är känt för, vatten och inte lite vatten heller. Vilket ger problemen att köra en sträcka som fågelvägen är kanske 1,5 mil kan innebära på grund av de rent geografiska förutsättningarna en körsträcka på kanske upp till 10 mil. Vi kanske behöver bygga broar även på andra ställen för att minska trycket på Essingeleden och minska körsträckorna, miljön skulle i alla fall inte må dåligt av det.


Kanske som en akutåtgärd man kunde höra med militären och om inte ingenjörstrupperna kunde slå en pontonbro som stöd någon stans då får vi ju bort en liten del av trycket på Essingeleden men inte allt. Men som riktig panikåtgärd så borde det kunna fungera


Jag tror inte vi kan lösa vare sig miljöproblemen eller framkomlighetsproblemen bara med piskan det behövs morot också, kanske nolltaxa i kollektivtrafiken också skulle plats in bland de akuta åtgärderna


På lång sikt så måste alla partier och miljöorganisationer sätta sig ner och gemensamt arbeta fram en lösning som är realistisk och inte bygger på fromma förhoppningar utan på långsiktigt tänkande. En sådan överenskommelse är viktig för att Stockholm skall kunna utvecklas på båda sidor om mälaren
Bloggtoppen.se


Attityder om våldtäkt

Jag blir rädd när jag läser om dom attityder som nu finns i samhället och speciellt nu om våldtäkter. Det verkar som dom unga och dom gamla har samma åsikter till stor del nämligen att kvinnan får skylla sig själv.


Vad är det för felgängade individer som kan ens fundera på en sån åsikt. Vi börjar nu med att slå fast att det aldrig är kvinnans fel att hon blir våldtagen aldrig.


Att leta efter förmildrande omständigheter är ju bara egentligen att mer eller mindre säga att jag kan nog också våldta någon kanske. Någonting måste vara gravt fel på en sån person som tycker att förmildrande omständigheter kan vara att


Kvinnan klätt sig utmanande


Mannen varit berusad


Kvinnan följde ju med honom hem frivilligt


Listan kan ju göras ännu längre men jag nöjer mig med att resonera om dom tre argumenten.


Varför skall inte en kvinna få gå klädd precis som hon vill utan att riskera att bli våldtagen. Det måste väl vara höjden av dålig självkontroll om någon blir så upphetsad idag av att se ett par kvinnoben i en kort kjol så han måste våldta den kvinnan. Det är klart kanske det är så att dom som har den åsikten också instämmer i talibanernas kvinnosyn att en kvinna som inte går klädd i burka är en fallen kvinna.


Mannen varit berusad. Det är definitivt ingen förmildrande om ständighet eller skäl för att våldta någon. Är det så att man inte kan hantera alkoholen bättre än så ja då bör man nog överhuvudtaget inte dricka något annat än hallonsaft, för vem vet vad en sån individ mera kan göra på fyllan. Han kan ju försöka skylla på berusning för ett mord också, tror inte det funkar.


Kvinnan följde med frivilligt. Jaha så en kvinna får alltså inte gå hem till en man utan att bli betraktad som ett potentiellt våldtäktsmål då. Viss jag kan hålla med att det kanske inte är det mest begåvade en kvinna kan göra är att följa med en främmande man hem från krogen en lördagskväll, men det ger honom ändå ingen rätt att våldta henne. För kvinnan kanske faktiskt trodde på att hon skulle få se etsningarna eller samlingen med klockor eller vilken annan förklaring som använts för att få med henne hem.


Sen börjar jag undra lite när dom pratar om att män våldtar. Vad är det för resonemang för i min värld så är det inte män som våldtar det är kräk som gör det, riktiga svin. En riktig man vet vad som gäller och har kontroll på sig själv och sina drifter.


Men vad skall vi göra åt dessa hemska attityder, ja kanske utbildning som inte bara siktar in sig på dom rent biologiska aspekterna utan också faktiskt tar upp samliv och hur vi skall vara mot varandraBloggtoppen.se


Skönhetstävling

Skönhetstävlingar på nätet finns det många av och en del kan man ju börja undra vilket syfte de fyller, en del är bara till för att locka olika tjejer till mer eller mindre oseriösa modell agenturer.


En del bara existerar utan mening och många som vill vara med och bli model för dom och vinna någon omröstning där vem som är mest Beautiful den veckan eller månaden. Ibland lockas det med orden beuty contest men det är ingen riktig tävling alls utan bar ett sätt att få modeller till sidor som marknadsför sig med hjälp av ordet young.


Däremot så kan jag väl tipsa alla modellaspirerande tjejer om siten Look of the year, där finns det ju i alla fall en mening med att lägga upp sina bilder eftersom det där finns ett förstapris på 10 000 dollar att vinna och då är det ju faktiskt någon mening med att lägga ut sin bild där eller hur. Även om konkurrensen troligtvis är stenhård<
http://www.bloggerwave.com/blog_ClickTrack.php?OpportunityId=56&BlogId=10971&LinkId=0


Mera skämmas

Jag har skrivit om det förr och får återigen anledning att göra det efter att ha läst dagens debattartikel i aftonbladet av Fawzia Nasimi en kvinna som skall avvisas till Afghanistan.


Denna gång är det migrationsdomstolen som bör gå och ställa sig i skamvrån eller kanske gå tillbaka dit in eftersom domstolen den senaste tiden haft många skäl att ställa sig där


Detta är inte förenligt med en human flyktingpolitik som alla säger sig vilja föra, eller är det bara tomma ord en läpparnas bekännelse utan mening som våra politiker ägnar sig åt när det gäller asylfrågan.

Det verkar vara så att det är betydligt lättare för en kvinna som riskerar att utsättas för hedersvåld i hemlandet att bli utvisad än vad det är för manliga brottslingar som blivit av domstol dömda till utvisning.


Jag tycker nu att det är dags att integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni tar krafttag och verkligen klargör vad som skall gälla i Sverige när det gäller skydd för kvinnor som kan utsättas för hedersvåld vid utvisning. För hon har väl ändå inte bara fått sin ministerpost för att vara någon form av etniskt kuttersmycke för regeringen.

Som jag ser det så har lagstiftningen mycket mer att önska när det gäller skyddande av utsatta kvinnor när det gäller utvisning, och även alla andra kvinnor också.


Sen måste jag avsluta med att undra var är alla feminister nu när det finns något som verkligen kräver protester. Varför protesterar ni inte eller är era systrar av utländsk härkomst inte värda era protester


Jag tycker att nu måste varje humanistiskt sinnad människa protestera på alla sätt. Till slut kan vi få stopp på denna idioti som nu pågår.


Tillägg skrivet 22,29


Ingen har väl någonsin sagt att den skäms för att bo i Sverige. Däremot så bör migrationsverket och migrationsdomstolen skämmas för sin inhumana inställning till våldshotade kvinnorBloggtoppen.se


Matkrisen

Nu bildar FN en ny krisgrupp denna gång mot matkrisen med i första hand det primära målet att få ihop mera pengar till FNs olika matprogram.


Men det kommer ju inte att lösa de underliggande problemen med de skenande matpriserna där krävs det helt andra åtgärder och framför allt ett annat tänkande när det gäller hur vi producerar och använder mat.


Att matpriserna ökar är det inget tvivel om vi märker det varje gång vi går och handlar nu vilket innebär att vi gnäller lite men ändock så kan vi inhandla det vi vill ha. Alla människor på vår jord är inte så lyckligt lottade så att en höjning av brödpriset bara föranleder en skakning på huvudet i avsky, för många innebär en sådan höjning att dom inte får någon mat den dagen eller till och med veckan.


Hur har det blivit så här fel då.


Ja en förklaring kan ju vara den verksamhet som bedrivits av vissa miljömuppar när det gäller både jordbruk och drivmedel..


Låt oss börja med drivmedel. Där använder vi idag en väldig massa jordbruksprodukter av olika slag för att framställa etanol så att vi i den rika världen kan fortsätta att köra runt i våra bilar och ändå känna oss duktiga. Vad vi är duktiga som tar maten från världens fattiga bara för att miljömupparna skall få styra utan tanke. Varför skall vi driva våra bilar med etanol som görs på mat? Varför inte använda metanol som kan göras på skogsavfall.


Och argument som att metanol inte fungerar som drivmedel i bilar är totalt nonsens eftersom då borde ju den amerikanska racingcirkusen stå helt still eftersom dom är metanoldrivna, så tekniken finns redan, går det att bygga en racerbil för matanoldrift så är jag helt säker på att det inte är någon större svårighet för ingenjörerna att bygga en vanlig bruksbil som går på metanol.


Sen när det kommer till produktionen av livsmedel så är det ju så att bara för att vara miljövänlig så använder vi inte dom bästa metoderna som ger mest livsmedel, vilket borde vara en skyldighet för oss som kan producera livsmedel att se till att vi odlar så mycket det bara går. Eller bryr vi oss inte om att det finns människor i denna värld som svälter.


Självklart skall vi utveckla jordbruket så att det blir så miljömässigt bra som det bara går med bibehållen produktionskapacitet. Men låt experimenterandet ske på just experimentodlingar och inte på produktiv jordbruksmark. När nya metoder är färdigutvecklade så skall dom tas i bruk i stor skala men inte förr. Att byta produktionsmetod till något som minskar skördarna med 30-40 procent är i mitt tycke ren och skär egoism, Jag kan inte se det vettiga i det eftersom det då bara ökar på problemen för dom svältande i världen.

Bloggtoppen.se


Nostalgiskt

Ser att det verkar ordna sig för kvaretsbion på södermalm i Stockholm politikerna har nu beviljat ett bidrag som hjälper till att rädda verksamheten åtminstone ett tag till. Jag hoppas dom inser vilken kulturskatt som Stockholm innehar där och gör stödet permanent.


Ordet kvartersbion är för mig förknippat med ett stort mått nostalgi det för mig i sinnet tillbaka till min tonårstid då man ofta gick på kvartersbion bara för att ha något att göra, vilken film som visades var inte så viktigt eftersom biljetterna var billiga. Om jag minns rätt så fanns det där då en möjlighet att köpa smörgåsar som nu i minnets dimma verkar vara dom godaste man ätit. Troligtvis så var dom inte det men i alla fall så åt man dom.


När man tänker tillbaka på sina tonårsår så rinner ju andra klassiska ställen i Stockholm upp som man gick till för att känna sig lite vuxen eller rebellisk jag vet inte. Hur många av er som läser ler igenkännande åt namnen "Alexander Lukas" , Kamraspalatset, palladium ja listan kan göras lång.


Kanske skall berätta lite om dom olika ställena "Alexander Lukas" var en flipper och spelhall som låg nere precis utanför spärrarna på Hötorgets tunnelbane station, där man tillbringade många timmar som tonåring petande enkronor i olika spel. Det som då kändes som enormt fascinerande spel är sådant som dagens ungdomar troligtvis bara skulle skratta åt, utvecklingen har ju varit enorm. Flipperspel med mekaniska räknevärkar räknevärk mekaniska spel med bara en pytttegnutta elektronik som bara syntes i bakgrunden som en lite halvdålig film med usel kvalité.


Jag minns speciellt ett spel som handlade om att man skulle skjuta ner cowboys med ett gevär och ibland så öppnades en dörr och man skulle skjuta först mot en snabbdragande cowboy, det var spännande då.


Sen kom ju den stora succén Asteroids vilket knep en stor del av dom knappa ekonomiska resursen man hade men det var ju så roligt. För er som inte känner till spelet så var det så att man i mitten av en svart skärm hade ett med enkla streck ritat trekantigt skepp som man snurrade runt och sköt med. Ja det är sant skeppet var designat som en trekant bokstavligt talat spetsig men ändå. Och stenarna som man sköt på som successivt delade sig i mindre och mindre bitar för att till slut försvinna såg ut som när jag tänker tillbaka på det såg ut som någon form av stiliserade runda moln.Ett av skälen till att det var roligt att gå det var kanske att det stället var ett av vuxenvärldens främsta hatobjekt på den tiden.

Skall väl inte fastna där i min nostalgiska promenad utan jag tar er med till Kamraspalatset på S:t Eriksgatan. Det var en gammal fin bio ja lite sliten förståss men charmig. Dit gick man eftersom dom ibland visade filmer som ingen annan visade ja ofta var filmerna skit men dom hade ju vissa fördelar, ja i alla fall tyckte man det när man var tonåring. Ofta så fanns det med minst en toppless tjej i dom, och det var ju någonting som då kändes förbjudet.

Nästan granne med Kamraspalatset så låg Biljardpalatset en stor och mycket fin biljardhall dit man åkte för att spela biljard och äta och dricka något i deras cafeteria, att spela biljard var ju något som man gjorde för att det var skoj även om man var totalt värdelös på det då och är fortfarande. Cafeterian där var en helt annan sak, där minna jag med bestämdhet att dom sålde stora mackor men köttbullar och rödbetssallad på och man kunde till och med köpa en lättöl till. Att köpa en lättöl var väl inte så speciellt kanske utan det speciella var sättet dom serverade den på dom hade tro det eller ej en ölpump som dom tappade upp den ur i riktiga ölsejdlar, det var stort det.


Palladium på Kungsgatan minns ni den bion, ja den där dom hade sensorroundljud inkopplat som då var mycket avancerat med stora bashögtalare som på något sätt fick stolarna att skaka och vibrera, passade jättebra till filmen jordbävningen, men var kanske inte lika lyckat i stridsplanet Galactica. Och definitivt inte till andra filmer där det inte passade men eftersom systemet alltid var igång så fick man ta det vid stora basljud.


Jag minns en lite rolig historia om dom högtalarna, en av mina dåvarande kompisar som för till fälligt befann sig i en svår ekonomisk situation, det vill säga han var pank så det skrek om det bestämde sig för att ändock gå på bio på Palladium sagt och gjort, han smög sig in i salongen och gömde sig i ett stort hål i väggen där ingen kunde upptäcka honom, trodde han i alla fall. Tanken var att han precis efter reklam filmen skulle smyga fram från sitt gömställe och titta på filmen. Vi övriga betalade snällt våra biljetter och gick in och satte oss ner.


Där hade historien kunnat slutat om det nu inte var för ett litet aber för min kära kamrat. Det han trodde var ett litet prång som han gömt sig i var inget prång utan en av dom enorma högtalare som krävdes för ljudsystemet. Vilket han upptäckte så fort den första reklamfilmen startade på högsta volym, vilket reklamfilm alltid då kördes på med ett gigantiskt basgitarrsolo.


Cirka någon sekund efter att reklamfilmens basgitarrsolo startat så hörs ett enormt vrål av smärta i salongen vilket får allt sorl att med omedelbar verkan upphöra. Jag lovar sorlet återupptogs ganska snart med förnyad styrka då min stackars kamrat vilt skrikande men händerna över öronen sprang utmed ena väggen, vad han skrek är jag än idag säker på han skrek Mamma konstant ända fram till en stor biografvaktmästare kom och bar honom med milt våld ut ur salongen.


Att han skulle ha skrikit mamma förnekade han sen efteråt med eftertryck men eftersom alla vi övriga var totalt övertygade om att det var det han skrikit så var det nog så.


Jag lovar er han plankade aldrig mera på bio någonsin


Bloggtoppen.se


Engla

Jag läser ytterligare en artikel om fallet Engla och den här gången så känner jag att jag måste kontrollera datumet för det låter nästan som ett aprilskämt av sämre sort. Men tyvärr är det nog sant men jag hoppas att det är en missuppfattning någonstans.


Ingen kan förneka att det som Engla råkade ut för var så hemskt så man inte ens vill tänka tanken fullt ut. Ingen skall behöva råka ut för det hemska, vedervärdiga öde som hon fick gå till mötes. Tanken är nästan för stor för at kunna ta in hur hon kände under sina sista stunder i livet.


Fallet utvecklades ju som alla vet ganska snart till en massmedia händelse av stora mått och jag kan förstå varför, alla sluka de ju allt som skrevs om fallet och hoppades. För visst hoppades man och skapade olika teorier om vad som kunde ha hänt men utgångspunkten var ändå att Engla skulle återfinnas i livet någonstans.


Och jag kan inte för mitt liv förstå hur Englas familj kan klara av att hantera den enorma sorg och vrede som måste infinna sig.


Men nu har familjen framfört en förfrågan om att få begravningen tv-sänd, varför jag bara frågar varför. Jag förstår att begravningsceremonin i kyrkan är öppen så att alla som kände Engla även bara flyktigt kan deltaga, vilket i praktiken borde innebära större delen av Stjärnsunds innevånare. Men att be att få den utsänd på tv.

Vi hanterar ju alla sorg på olika vis och det är bara naturligt eftersom vi alla människor är olika, men det här var nog det mest udda sätt att hantera sin sorg jag har hört talas om.


Jag förnekar inte på minsta vis den sorg som Englas familj känner men samtidigt nu så börjar en del tankar komma in i mitt huvud som inte borde ens ha fått en chans att börja gro i denna sorgliga affär.


Funderingen som kommer krypande och mer och mer pockare på min uppmärksamhet är om nog inte Englas familj faktiskt börjar tänka med plånboken. För jag kan tänka mig vilka enorma försäljningssiffror som en eventuell bok om Engla skulle få. Speciellt om det har blivit tillräckligt mycket kollektiv sorg frammanad. Vi har ju sett liknande förr vid andra stora katastrofala händelser att enskilda individer har använt sin sorg för att tjäna storkovan.


Jag säger inte att det är så Englas familj tänker men misstanken finns. Jag hoppas vid alla makter att jag har fel och att tiden visar att jag hade fel.


Låt nu stackars Engla vila i frid sörjd och saknad av dom som älskade henne

Bloggtoppen.se


Allvarliga fel

Jag skrev tidigare ett inlägg som jag kallade trafikböter till oskyldiga, nu visar det sig att tyvärr så kan man få böter fast man är oskyldig.


Det låter som rena Norgehistorien men är sant.


Kvaliteten på svenskt rättsväsen och framförallt kriminalvård blir ju helt skrämmande uppenbar. Risken finns ju att man får sitta av någon annans straff eftersom dom så lätt kan blanda ihop identiteter, lite mera kontroll borde man ju kunna ha på sin verksamhet.


I det här fallet gällde det ju bara en trafikbot i och för sig, vilken levererades med hot om fängelsestraff i Norge. Så visst hade personen ifråga kunnat få sitta i fängelse oskyldig.


Men samtidigt så höjer ju detta en annan fråga till skyarna, vad hade hänt om det verkligen varit en skyldig person och at denna inte betalat boten. Skulle då svenska staten ha utvisat en svensk medborgare till ett annat land för att där sitta i fängelse? Den frågan är ju faktiskt extremt viktig att vi noga tänker över för kan Norge begära det så kan väl i så fall vilket land som helst göra samma sak.


Tänk om vi har någon som beviljats politisk asyl i Sverige och att den personen har erhållit svenskt medborgarskap vilket då bör vara ett relativt bra skydd, ja så länge personen ifråga inte åker tillbaka till det land personen flydde ifrån. Skall vi då utvisa den medborgaren till det land som han flydde från bara för att dom säger, att han där är dömd till fängelsestraff.


Detta måste vi alla begrunda både länge och väl.


Löften och verklighet

Vad bra det är med infriade vallöften, det känns tryggt med en regering som verkligen håller ord. Jag börjar med att citera ur Alliansens valmanifest inför valet 2006


Citat


Allians för Sverige vill avskaffa den statliga fastighetsskatten. Dess konstruktion gör

att den stiger på ett sätt som är omöjligt att förutse och uppfattas som djupt orättvist.

I ett första steg, 2007, föreslår vi att taxeringsvärdena fryses. Vidare införs ett tak i

beskattningen för att kapa topparna i de områdena där taxeringsvärdena ökat mest

de senaste åren. Detta sker genom att skatten på markvärdet begränsas till två kronor

per kvadratmeter eller maximalt 5000 kronor. För flerbostadshus ska

taxeringsvärdena frysas och skattesatsen sänkas med 0,1 procentenhet, från 0,5 % av

taxeringsvärdet till 0,4 %. Den särskilda schablonintäkt som belastar

bostadsrättsföreningar tas bort.


Efter 2007 vill vi ersätta den statliga fastighetsskatten med en låg kommunal avgift.

En mindre höjning av reavinstskatten kan också bli aktuellt som en del av

finansieringen. Ambitionen är att reformen genomförs under 2008, men det kan

komma att ta längre tid innan reformen är slutförd. Ett slopande av den statliga

fastighetsskatten förutsätter en ansvarsfull finansiering och att ingen ska betala mer i

avgift än man gör idag i fastighetsskatt.


Slut citat


Många fina ord var det där med många fina intentioner om att slopa fastighetsskatten och att ingen skall behöva betala mer. Låter ju alldeles förträffligt, men nu har ju verkligheten kommit igång och då visar det sig att ja detta gällde ju bara de med dom riktigt dyra villorna.


Såg precis en artikel där det sägs att 60 procent av alla villaägare kommer att få höjd avgift , ja förutom dom ibland annat Täby Och Danderyd för dom betalar ju redan maximalt. Och det låter ju bra att dom dyraste villorna redan betalar maximal avgift men vad är maximal avgift. Den är 6000 kronor vilket innebär att villaägarna på dom orterna som nämndes redan har fått en sänkning av sin kostnad med många sköna tusenlappar, ibland till och med flera tiotusentals kronor.


Nu visar ju alliansen upp verkligen hur dom tänker när effekterna av det dom gjort blir klara. Som jag förstår det så är det alltså tant Hulda 82 som bor i sitt lilla egenhändigt byggda egnahemshus någonstans i Sverige som skall betala för en sänkning av månadskostnaderna för Fredrik Reinfeldt och hans överklasskamrater.


Jag kan bara komma på en sak att säga om det.


Fy bubblan vad orättvist


Lurade arbetstagare?

Nu i år så blir Sveriges arbetstagare blåsta på en ledig dag, denna gång kan ju ingen lastas för det hela utan ligger inom de normala svängningar som förekommer i almanacka och som alla räknat med. Det som händer i år ät ju bra för ekonomin, ja i alla fall enligt siffror i DN ekonomi.


Man får ju hoppas att den besparing eller förtjänst som görs i år på att det blir en ledig dag mindre på något sätt kan komma Sveriges arbetstagare till del


Däremot så har Sveriges arbetstagare faktiskt blivit lurade på fridagar utan att protester har hörts från något håll. Det handlar om när Sveriges nationaldag blev helgdag, någonting som var på tiden att det blev av. Eftersom vi inte kunde ha flera röda helgdagar så togs annan dag pingst bort som röd dag, så långt allt rätt men ändå blev det ju fel.


Annandag pingst har alltid och kommer alltid att infalla på en måndag vilket inte är fallet med Sveriges nationaldag som går runt på veckans alla dagar. Detta innebär ju en faktiskt arbetstidförlängning med 2 dagar sett under en sjuårsperiod. Eftersom det är 7 måndagar under perioden som är annan dag pingst vilket skulle ha varit röda och lediga. Men eftersom Sveriges nationaldag cirkulerar så blir det ju så att 2 år så infaller den på en lördag eller söndag, alltså 2 dagar bort från ledigheten. Lite skoj när alla talar om arbetstidförkortningar hit och dit.


Jag tror inte någon riktigt tänkte igenom den förändringen ordentligt. I alla fall så märkte inte jag av någon debatt före förändringen som handlade om att arbetstiderna blev förändrade i och för sig inte med mycket men ändå. Jag tror att det problemet glömdes bort när alla ville göra nationaldagen till en röd dag i Sverige. Vilket bevisar att politiker i sin godhet kan göra vissa missar.Offermentaliteten

Maria Abrahamsson skriver i dag en krönika om hur våldtagna kvinnor förvandlas till otillräkneliga offer, mycket läsvärd och tankeväckande.


I Sverige idag har det blivit mer eller mindre standard att betrakta offer som otillräkneliga, speciellt de som varit med om att bli utsatta för någon form av brottslig handling eller olyckor med tragiska konsekvenser. egentligen så har det ju gått så långt att stämpeln offer kan sättas på mer eller mindre varje människa i Sverige för alla är vi väl mer eller mindre offer för något


Vad händer när någon ådragit sig stämpeln offer, jo genast som ett brev på posten så kommer det en väldig massa myndighetspersoner och andra rusande som med omedelbar talar om för den stackars utsatta människan hur den verkligen mår eftersom hjälparna alltid vet bäst. Detta beroende på att ett offer inte kan tänka själv utan måste få hjälp med att tänka så människan tänker på rätt sätt.


Visst är det bra att människor i svåra situationer kan få den hjälp de behöver men den skall inte tryckas på dessa eftersom alla vet att de mår dåligt. Alla har ju sitt sätt att hantera krislägen i livet, en del gråter andra skrattar åt det huvudsaken är att de på något sätt reagerar, det är de som inte visar upp några som helst reaktioner som är i kris inga andra. Låt dessa själva välja när dessa vill ha hjälp eller inte.


Men låt oss med omedelbar verkan upphöra med att se våldsutsatta kvinnor som otillräkneliga offer utan se dom som dom individer de är och stödja varje offer på ett individuellt sätt så att offren kan återgå till det liv de hade innan det hemska hände resten av offermentaliteten får vi arbeta bort senare


Bra jobbat

Ledarsidan i DN tar idag upp ett mycket intressant ämne som det finns lika många åsikter om som det finns läsare .


Justitiekanslern har ju som bekant kritiserar Karlbergssolans rektor för att ha stoppat Nationaldemokraternas flygbladsutdelning och för det får justitiekanslern både ris och ros.


Kritiken mot rektorn grundar sig ju på att han plockat ut en åsikt som han förbjudit på sin skola att presenteras inte att han förbjudit åsikten utan just särbehandlingen. Att särbehandla en åsikt är fel eftersom vi lever i en demokrati och skall så fortsätta göra. Att börja förbjuda enskilda åsikter är inte bra alls.


Kanske skall passa på att jag talar om åsikter här och inget annat. Uppmaningar till att bruka våld är inte en åsikt enligt mitt tycke så sådant kan en rektor stoppa.


Oavsett vad man tycker om en åsikt så känns det fel att säga som en del har uttryckt det " för att skydda demokratin måste vi förbjuda den här åsikten", Förbjuda en åsikt för att skydda demokratin, är inte det ett sådant resonemang som alla diktatorer har använt i början för att försvara sitt agerande. Vi avskaffar demokratin för att försvara den.

Skulle vi här i Sverige slå in på en sådan väg så närmar vi oss diktaturen med stora steg. Inte så att den kommer över en natt men sakta men säkert kommer den.


Åsikter är som färger om vi börjar med att förbjuda exempelvis blågrön-röd nyans, vilken förbjuder vi sedan, till slut så har vi förbjudit alla färger utom en och då blir världen enormt tråkig.


Fortsätt att propagera för era åsikter för även om jag inte håller med er så skall jag kämpa för er rätt att säga det.


Jag anser som ni säkert sätt att jag tycker kritiken mot skolans rektor var befogad och det hade jag tyckt oavsett vilka han stängt ute på det sättet. Nej fortsätt att kämpa för demokratin JK så att den kan fortleva och utvecklas utan risk för diktatoriska inslag


Skäms Migrationsverket

Gå och ställ er i skamvrån migrationsverket för det är där ni nu har visat att ni passar.


Jag hoppas att alla har läst artiklarna i DN och SvD där fallet beskrivs


Att utvisa en kurdisk kvinna som så uppenbart riskerar att utsättas för hedersvåld när hon återvänder till Irakiska Kurdistan är minst sagt skandalöst.


Jag trodde i min enfald att migrationsverket i sådana här fall skulle arbeta utifrån det humana i sådana här fall. Detta går totalt stick i stäv med allt vad humanitet heter och mänsklig anständighet,, finns det inte i ett sånt här fall speciella skyddskäl så kommer migrationsverket aldrig att hitta några sådana.


Detta fall är något som regeringen med omedelbar verkan måste ta tag i för att överhuvudtaget ha någon form av trovärdighet när dom säger att dom vill arbeta mot hedersvåld, eller gäller det resonemanget bara i Sverige?


Kom igen nu alla dags att högljutt protestera mot detta. Jag hoppas att alla Sveriges feminister tar upp detta och hjälper sin olyckssyster på alla sättFel finger eller inte

Lite mer kontroll på vilka fingrar man använder är nog önskvärt av en som vill bli Amerikas nästa president.


Eller hade han koll på fingrarna då vet vi vilken nivå Amerikansk politik är på väg mot.


Stoppa gärna filmen och kontrollera själv,


Jag tycker nog att skall man klia sig i ansiktet så bör man kanske använda något annat finger och speciellt i det läget


Sahlins dilemma lösningen

Dagens nyheter fortsätter i dag på ledarplats att hälla grus i oppositionsmaskineriet, detta genom att beskriva det DN kallar Sahlins dilemma.


Var finns dilemmat? Är det inte tre olika partier som är i opposition eller har jag fattat något fel. Tre olika partier innebär tre olika åsikter, vilket finns inom oppositionen vilket är sunt, till skillnad från alliansens delade meningar där moderaterna har en mening och dom andra delar den vare sig de vill eller inte.


Varför skall de tre oppositionspartierna skriva ett gemensamt valmanifest över huvud taget. Att alliansen skrev ihop sig fanns det ju 2 skäl till dels så ville moderaterna försäkra sig om att de andra skulle följa deras linje och dom tre övriga ville så gärna vara med och inte riskera att tappa väljare så de la sig på rygg inför moderaterna snabbare än vad någon lättfotad dam någonsin gjort.


Vi har i Sverige ett system med egna fristående partier som alla driver sin egen valrörelse och det är bra det är demokrati. Att skriva ihop valmanifest från flera partier är ju bara ett sätt att ta ifrån väljarna makten och flytta över den till politikerna så de kan göra upp ovanför väljarnas huvuden. I praktiken innebär allt sådant ett successivt införande av ett tvåpartisystem. Är det dit som DN och övriga liberaler syftar eller vill de införa ett enpartisystem i Sverige fast då har vi infört diktatur är det syftet.


Låt väljarna säga sitt först sen skapas en regering utifrån valresultatet


Jag personligen är mycket tveksam för att inte säga totalt emot att socialdemokraterna skriver ett gemensamt valmanifest med miljöpartiet eftersom miljöpartiet gärna gör upp med alliansen i viktiga frågor både när det gäller riksdag, landsting och kommuner. Vill miljöpartiet vara med på allvar i någon form av allians inom oppositionen får de för det första avsluta alla stöd åt den borgerliga alliansen som de ägnar sig åt i diverse olika fullmäktigen runt om i Sverige.


Jag har svårt för miljöpartiet och tron på att MP är demokrater i sitt tankesätt. Det mest skrämmande jag någonsin har sett var för ett antal år sedan då en miljöpartist fick frågan om varför hon trodde att vanliga människor var så emot att gå långa sträckor till återvinningsstationerna. Svaret hon gav var " människor skall lära sig lyda, det är det bästa för miljön när alla gör som vi bestämt"


Lära sig lyda vad är det för uttalande inte är det demokratiskt i alla fall, i mina öron så låter det rent ut sagt fascistiskt. Använder miljöpartiet bara miljön som en ursäkt för att kunna införa diktatur. Jag protesterar mot det i alla fall.

Vårdfel Stockholm

Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (m), biträdande landstingsråden Birgitta Rydberg (fp) och Gustav Andersson (c) samt kd:s gruppledare Pia Lidwall skriver idag en gemensam debattartikel i DN där dom sjunger vårdval Stockholms lov.


Dom säger att antalet besökare i primär vården har ökat men bryr sig inte om att ens med ett andetag analysera varför det ökat. Låt mig berätta ett av skälen till att besöken ökat.


Jag börjar med hur det var innan vårdvalet infördes då kunde man vid ett läkarbesök för exempelvis ont i höger knä säga till läkaren att man också fått ont i vänster och läkaren tittade på vänster och gav den behandling som krävdes. Numera så frågar läkaren om man hade beställt tid för vänster knä också, ock hade man inte gjort det så får man snällt beställa en tid för vänster knä också. Alltså det som förut kunde ordnas på ett besök tar numer minst 2 klart det då ökar.


Att besöksfrekvensen ökat i dom områden som förlorat mest på vårdval Stockholm är ju klart eftersom läkare och annan vårdpersonal där kompenserar det med att använda ovan beskrivna metod eftersom dom vill rädda det som räddas kan av sin bit.


Om det vore så att det fanns ett så stort uppdämt behov av vård i dom områdena så kommer ju frågan varför dom privata vårdgivarna inte visar något intresse för att etablera sig i dom områdena det borde ju vara en riktigt bra affär. Svaret på frågan är nog den att det inte är en så bra affär eftersom det i många av dom områdena finns kostnader för vården som vårdvalet totalt ignorerar exempelvis tolkar. Man kan ju bara undra vilken syn på människor som gör att ett ökat behov av tolkar inte vägs in i vårdens kostnader i dom områdena.


Sanningen är ju att dom privata vårdföretagen nu har etablerat sig i stor mängd i dom lättarbetade områdena som Östermalm och liknande medan dom mera tungarbetade områdena som Botkyrka, Tensta och andra liknande områden blir över till den landstingsdrivna vården.


Att nu ytterligare lägga in flera saker i vårdvalsmodellen som exempelvis operationer är ju bara ett sätt att ytterligare snabba på privatiseringen av sjukvården som pågår i Stockholm. Till slut kommer vi väl att få en sjukvård som helt liknar den amerikanska där pengar styr allt och vård är tillgängligt för den som kan betala och att den som inget har får gå hem och stilla avlida.


Men det är klart om vi skapar en form av sjukvård som bara är till för dom friska rika som alliansen nu gör så försvinner ju problemet med utanförskapet för dom sjuka eftersom dom ganska snart övergår från att vara sjuka till att vara döda.


Läs gärna mitt blogginlägg med titeln avliva sjuka gammalt inlägg


 


Avliva sjuka gammalt inlägg

Detta blogginlägg är inte nyskrivet utan skrevs den 27 augusti 2007 men jag känner att jag vill återpublicera det här ändå


Läser idag om förslaget i Stockholms läns landsting om att avgiftsbelägga en del handikapp hjälpmedel som rullatorer, rullstolar och liknande hjälpmedel. Det är klart att dessa måste avgiftsbeläggas eftersom det är ett så stort nöje för dessa handikappade att behöva sitta i rullstol eller gå med rullator. Återigen ser vi ett klart exempel på vad alliansen menar med sin politik. Ta från de svaga och ge till de starka.


Det mest skrämmande är att ingen inom alliansen ens verkar ägna en tanke på att dessa hjälpmedel är för många äldre och handikappade en livsnödvändighet för att överhuvudtaget kunna leva ett något sånär drägligt vanligt liv. Vi måste väl i rimlighetens namn kunna se till att de handikappade klarar sig människovärdigt. Birgitta Rydberg(Fp) anser att man ständigt måste prova var gränserna skall gå för vilka hjälpmedel som samhället skall stå för, svaret på det är enkelt enligt min mening, samhället skall stå för dom hjälpmedel som ger gamla och handikappade ett drägligt liv.


Varför denna besparing är så viktig för alliansen kan man fråga sig? Filippa Reinfeldt säger att det är en svår gränsdragning för det offentliga åtagandet och vad den enskilde då skall stå för. Ja det är kanske en svår gränsdragning, det kan jag till viss del hålla med om men varför skall då det offentliga subventionera städhjälp åt dom med riktigt goda inkomster, kan jag absolut inte förstå. Eller varför dom med bra inkomster skall få uppskov med reavinstskatten så att dom kan bli ännu lite rikare. Dom totala uppskjutna reavinstskatterna för bostadsförsäljningar ligger i storleksordningen 200 miljarder kronor som ligger ute i räntefri kredit från staten till dom redan välbesuttna. Om bara en procent av dom pengarna kom in till staten för fördelning till landstingen i Sverige så skulle det bli en enorm mängd rullatorer för dom pengarna .


Men klart med tanke på alliansens tidigare förslag om a-kassan, maxtider för sjukskrivning bland annat så bjuder jag alliansen helt gratis på förslaget i rubriken, snällt va


Feministik velighet?

Nu tror jag att måttet är rågat. Nu skall Feministiskt initiativ ställa upp i Eu valet och riksdagsvalet enligt DN. Det är ju deras demokratiska rättighet att göra men de får nog ta och bestämma sig för vad de skall vara faktiskt. Det kan de ju göra på deras extrakongress.


2006 så var dom ett politiskt part. År 2007 och 2008 så var dom en folkrörelse för att till 2009 återigen bli ett politiskt parti.


Jag förstår tankegången bakom som dom har haft, mjölka ut så mycket pengar som möjligt i olika bidrag. Hur svårt har det varit och uppfylla kraven för att vara en bidragsberättigad folkrörelse genom att lova att inte ställa upp i några val dom år det inte finns några val att ställa upp i.


Det hela luktar unket tycker jag. Tänk andra partier ägnade sig åt samma velighet vara det som för stunden ger dom bästa bidragen då skulle det bli ett enormt vrål av protester med all rätt.


Jag tycker att har man sagt att man är ett politiskt parti så skall man inte kunna vara folkrörelse och få bidrag dom år det inte är val, det luktar planerat mygel lång väg tycker jag.


 


Fotbollens död?

Återigen har ett fotbollsderby blivit till rena farsen. Denna gång inte bara beroende på idiotiska huliganer som finner ett nöje i att slåss utan dessutom med hjälp av vakter och polis.


Att gå på fotboll och kanske speciellt derbyn var förr ett nöje som hela familjer kunde ägna sig åt tillsammans. Nu så är det väl så att inga familjer ens tänker tanken att gå på fotboll och göra det till den fest det kan vara.


Tidigare har det ju bara varit huliganerna som fungerat som avskräckande element till att gå på fotboll men nu verkar ju även vakterna som skall stå för ordningen och skydda dom som inte är huliganer ha slutit sig till huliganerna.


Att säga att det måste utredas varför det blivit så låter som ett hån mot fotbollen i mina öron. Visst skall man ta reda på vad som gick fel men en orsak är nog att fotbollen har under senare år mer och mer skrämt bort den vanliga publiken så det bara blivit huliganer kvar och därmed så kommer klubbarna till sina egna vaktorganisationer bara kunna rekrytera huliganer. Klart att situationen blir knas när huliganer skall vakta huliganer.


Om fotbollen skall ha en chans att överleva som publiksport så måste det till dels hårda åtgärder men också attitydförändringar från både fans och klubbar sker inte det så är fotbollen död tror jag.


När man läser att spelare uttalar sin om att dom aldrig kommer att kritisera sina fans så blir man ju rädd. Så att allt som fansen gör är rätt och riktigt då, även mord? Nej skärpning på alla håll och kanter.


Fotboll skall vara ett nöje att gå på inget man bäst gör i senaste skyddsutrustningen för att slippa skador. Jag själv har numera slutat gå på Matcher i dom högre serierna på grund av det bråk och våld som där existerar. Numera tillfredsställer jag mitt behov av att se fotboll live genom att gå på matcher i blåbärsserierna.


Trafikböter till oskyldiga

Jag läser i dag i Europaposten att det skall bli svårare att slippa trafikböter man dragit på sig utomlands. Artikeln finn även på nätet.


Det skall gå till så att böterna skickas hem till den registrerade ägaren för betalning. Kan ju vara så att man inte skall klara sig undan men jag får en massa frågor som dansar runt i mitt huvud.


Hur skall ett sådant informationsutbyte gå till rent praktiskt.


Vad händer om bilägaren förnekar skälet till böterna.


Vilken bevisning skall ligga till grund för ett sådant beslut


Sen kommer den viktigaste invändningen mot detta. I Sverige så är det ju föraren och ingen annan som ansvarar för dylika böter, enda sorts bot som ägaren är ansvarig för i Sverige är ju som vi alla vet felparkering.


Här kommer alltså ett system som totalt åsidosätter svenskt rättstänkande i allra högsta grad. I Sverige är det ju föraren som skall bötfällas och görs också efter en identifikation från polisen. Kan ingen sådan identifikation göras så skickas inga böter ut. Ett i mitt tycke bra och rättvist system som vi skall vara rädda om.


Nu blir det ju så att alla som äger en bil någonstans riskerar att få trafikböter hem i brevlådan trots att de är oskyldiga. De enda som blir glada över ett sådant här system är de notoriska trafikbrottslingarna som nu då snabbt och raskt kommer att skaffa sig falska skyltar från ett annat Eu land för att kunna lasta över sina synder på någon annan.


Jag är normalt sett positivt inställd till Eu men ett sådant här förslag måste jag väl ändå säga är över alla former av normal anständighet.


För nästa steg blir ju om detta införs att det här i Sverige relativt snart även här blir bilägarens ansvar för det någon annan gjort. Ett sådant system betackar jag mig för


Trivsam opinion

Läser nu om DN/Synovate och deras senaste opinionsundersökning och den läsningen var i mitt tycke mycket trivsam. Den gjorde all så att all ryggvärk som jag fick efter dörrknackande kändes lite lättare att bära.


Om jag har förstått saken rätt samt räknat rätt på siffrorna så får Socialdemokraterna och Vänstern tillsammans 50,8 procent, och det känns tryggt. Jag liter inte riktigt på miljöpartiet när det gäller vilken majoritet de säger sig vilja stödja efter nästa val.


Så för att jag skall känna mig helt nöjd så hoppas jag dessa siffror står sig


Här finns undersökningens grafik


Jämställd gymnastik kan vara skoj

Jag är för alla former av jämställdhet men i deet här fallet så har det nog gått lite för långt. fast skojigt är det.


Funny-turner
Uppladdat av sg20Politisk korrekthet

Att vara politiskt korrekt vad är det egentligen.

Ofta så i mitt tycke så blir den politiska korrektheten ett våtvärmande omslag på all form av debatt kring svåra frågor eftersom den med omedelbar verkan kväver nya frågeställningar. Alla vet ju hur det ändå skall vara redan och den som inte ylar med vargarna i kören den döms som inte politiskt korrekt och den är ingen man behöver lyssna på för den som inte är politiskt korrekt har ju inte förstått frågan.

Låt mig ta några exempel.

Att säga att könskvotering av kvinnor är dåligt för alla är att vara mycket politiskt inkorrekt, eftersom det redan finns en sanning som alla enats om. Att säga att kvinnor och män faktiskt är olika det är mer eller mindre politiskt självmord i vissa kretsar.

Att säga att det behövs nya vägar för att minska de trafikinfarkter som finns på olika ställen i Sverige det är politiskt inkorrekt eftersom vi kommit överens om att bilen är den storas miljöboven i samhället och att enda sättet att komma tillrätta med miljöproblemen är att låta bilisterna betala en enorm summa pengar för sitt bilåkande, så mycket så bara de mest välbesuttna har råd att åka bil, samt att det är bra att dessa sitter i timslånga köer på tomgång, ja bara de betalt duktigt så skitar ju deras avgaser inte ner.

Att säga att svensk asylpolitik och flyktingmottagning är fel, ja då är man så extremt politiskt inkorrekt så det kan inte bli värre, man är ju då rasist, fast det man menade var att det inte är humant att låta människor vänta kanske flera år på ett besked och sen slänga ut desamma.

Detta var bara några få exempel på olika debatter där den politiska korrektheten dödar alla debatt som kan föra oss lite närmare problemets lösning.

Jag kommer i senare inlägg här att återkomma till dom olika ämnena och komma med mina olika lösningar och tankar kring dom.

Lite småskoj

Eftersom jag är en stor älskare av Spike jones såmåste jag bara låta er ta del av detta


Spike Jones - All I Want For Christmas
Uppladdat av perruche


Hoppas du tyckte den var lika bra som jag tycker

Ungdomsfylleri och monopol

Läser följande på DN:s hemsida att alkoholkonsumtionen bland Stockholms unga överstiger den bland vuxna, självklart är det en signal om att någonting gått fel, gravt fel till och med.


Hur har det blivit så här fel, jag säger inte att det är fel att använda alkohol men när unga tonåringar sitter i parkerna och super sig rent ut sagt apraka så måste väl någonting vara fel, och eftersom vi så länge jag kan minnas har propagerat mot alkoholen så måste vi ju ha gjort någonting fel. Jag såg en gång en intervju med en tonårstjej på tv just angående alkoholvanor hos unga och det hon sa förvånade mig inte ett dugg. Hon sa att många dricker alkohol just för att det är förbjudet eftersom det är spännande att göra det som är förbjudet.


Jag kan nog bara hålla med för när jag tänker tillbaka på mina egna tonårsår så visst det som var förbjudet att göra var extra skoj så det gjorde men ju, därmed inte sagt att jag söp i parken som ung men fanns ju andra dumheter att ägna sig åt som man fått omtalat för sig var förbjudet.


För att minska ungdomsfylleriet så bör vi kanske ta Ions en verklig funderar på hur vi skall göra eftersom det vi gör så uppenbart inte fungerar.


Först så har jag några funderingar på tingens varande. Varför är alkoholen så drastiskt mycket billigare om jag åker över till Tallinn och handlar den där, skall inte skatterna vara likadana på alkohol i alla EU länder. Klart är ju att med en sådan prisskillnad det blir lönsamt att smuggla, mycket lönsamt till och med skulle jag kunna tro. Och skall man göra något förbjudet så är det ju ännu häftigare om man kan göra något som är dubbelt förbjudet.


Så min tanke är att vi måste ta bort lite av förbuden kring alkohol samt återta kontrollen över alkoholflödena i samhället. Men hur göra det, ja jag har några icke p0olitiskt korrekta radikala svar på det.


Minska skatten på alkohol till en betydligt lägre nivå för att därigenom förstöra möjligheterna till förtjänst för smugglarna, för som alla vet så är smuggling bara ett sätt för de kriminella grupperingarna att tjäna pengar så stryp åtminstone den möjligheten.


Avskaffa försäljningsmonopolet för systembolaget tillåt affärer som vill sälja alkohol göra det, dock att de skall klara de krav man kan ställa på dessa då. Krav som är ganska självklara, inte sälja till någon som inte har åldern inne, bara sälja på godkända tider och självklart i övrigt ha ett välskött företag.


Nu påpekar säkert vän av ordning att då kommer ju systemet att försvinna, nej det tror inte jag Systembolaget sitter inne med en sådan kunskapsbank så dom kommer att klara konkurrensen utan problem för inte många handlare kommer att kunna ha ett sortiment som motsvarar systembolagets


Tjäna pengar på sin blogg

Att blogga är skoj men för att det skall bli bra så krävs det ju en viss arbetsinsats samt för att man inte skall framstå som en fullständig idiot så behövs det ju lite fakta. hur finansiera det.

Bra fråga men finns ju en del som tjänat ganska stora pengar på sin blogg, så varför inte. Efter att ha letat runt lite i bloggosfären så ramlade jag på någonting som heter bloggerwawe som verkar relativt bra skall prova den tjänsten och se vad som den går för men den verkar lovande i mitt tycke.

Ja jag har skaffat mig ett konto där ifall någon undrar ett av skälen till det vara att bloggerwawe verkar enkelt att jobba med.

Men en sak som jag håller stenhårt på och det är min egen integritet även om man kan tjäna pengar på att blogga på olika sätt så kommer jag aldrig på något sätt att skriva något om något som jag inte till etthundra procent kan stå för.

Skall bli spännande att se vart den här resan tar en.

och vill du titta så här finns en länk 


Mera Arlandabanan

Jag läser i dag i DN att Arlandabanans ägare Arlandaexpress nu uppenbarligen börjar känna facklan brinna under baken vilket är bra. Dom erbjuder kollektivtrafiken att använda deras spår till Arlanda vilket är bra för då kan människor enkelt komma till Arlanda både för arbete och för att resa samt att miljövinsterna blir stora när alla onödig biltrafik minskar.


Så långt är allt väl men sen läser jag att företaget redan innan förhandlingen börjat har satt upp en prislapp på 150 miljoner, för som jag tolkar det tre år. Detta måste sägas vara en lite konstig förhandling där man säger att man vill förhandla men redan innan låst sig vid ett belopp.


Det är ju i och för sig en mindre summa än om staten skulle gå in och ta över spåren, problemet är att den kostnaden då ensamt får tas av Stockholms och Uppsala län eftersom det är dessa 2 landsting som driver den kollektivtrafik som fått det storstilade erbjudandet, det känns fel att dessa 2 ensamma skall betala notan utan at staten hjälper till minsta lilla eftersom det faktiskt är staten som ställt till med den här soppan.


Men hur skall vi eventuellt finansiera dessa 150 miljoner, ja ett alternativ är ju att använda trängselskattepengarna till det för då går dom ju verkligen till något som är bra för miljön och stöttar kollektivtrafiken i stället för att läggas på vägar som bara ökar på utsläppen.


Jag har en känsla av att detta ämne kommer att återkomma många flera gånger när våra politiker och vinsthungriga bolag presterar nya stolleprov inom detta område


Ohälsotalet sjunker bra eller?

I dag kom det nu siffror som visar att ohälsotalet i Sverige gått ner till 37,7 dagar en minskning med 2dagar på bara ett år.


Det är väl bra att folk blir friskare, ja om det nu vore så att det berodde på att folk blev friskare vilket inte jag gör.

Jag tror att vi är precis lika sjuka som förut men att vi nu ser ett första resultat av borgerlighetens jakt på sjuka människor det som föranleder mig att tro det är dels socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson uttalande med anledning av Försäkringskassans senaste siffror.

- Några bakomliggande orsaker är regeringens förstärkta sjukvårdsmiljard, beslutsstödet för sjukskrivningar och förändrade attityder. Inte minst Försäkringskassans medarbetare har bidragit till denna positiva trend.


Inte minst försäkringskassans medarbetare har bidragit till denna trend. Jag säger inte att de som är anställda på försäkringskassan inte har någon form av empati utan dom blir tvingade att göra som överheten har bestämt, det vill säga neka folk sjukpenning på löpande band mer eller mindre.


Jag kan inte förstå på vilket sätt politiker och tjänstemän är bättre lämpade att bedöma huruvida en människa är sjuk och inte kan arbeta eftersom dom inte har någon form av medicinsk utbildning, än vad en läkare med mångårig medicinsk utbildning är. Det är väl trots allt att läkaren är den som bäst kan bedöma patientens situation efter undersökning och samtal. Hur någon kan utan utbildning och dessutom utan att träffa på patienten kan ställa diagnos är för mig en gåta.


Att socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson ser det som positivt det kan jag ju förstå men i min bok så har hon ju med sitt tidigare uttalande om " en släng av utbrändhet, som gick över på 3 dagar" liksom diskvalificerat sig själv från att ha någon som helst förståelse eller kunskap om sjukdomar och dess behandling


Utredningen om allmännyttan

I dag presenterades regeringens utredning om allmännyttan vilken är inget annat än ett generalangrepp på allmännyttan som sådan och faktiskt ett angrepp på äganderätten.


Först så kan man ju slå fast att borgerligheten under lång tid haft avskaffandet av allmännyttan som ett stort mål och att dom nu genom att springa och gömma sig bakom Eu kan genomföra detta.


Allmännyttan behövs i Sverige för att försäkra en bra och pålitligt försörjningsväg av bostäder även till dom som inte har råd med stora dyra villor eller bostadsrätter. Man undrar ju om dom borgerliga politiker som vill avskaffa allmännyttan anser att dom som inte är så besuttna skall bo i skogen då som straff för att dom inte har en massa pengar.


Sen kommer vi in på nästa sak äganderätten dom säger i utredningen att ett allmännyttigt bolag måste sträva efter att gå med långsiktig vinst, varför det? Självklart så skall dom inte gå med förlust men är det statens och lagstiftarens sak att bestämma hur dom skall skötas. Om kommunen som ägare säger att vi är nöjda med att vårat bostadsföretag går plus minus noll så är det väl upp till dom som ägare att ta det beslutet likväl som någon ägare kan bestämma sig för at vinstmaximera sitt bolag.


Skulle så inte vara fallet så måste vi ju med omedelbar verkan lagstifta om att alla företag måste gå med vinst oavsett vad ägaren tycker. Eller skall vi ha olika lagstiftning för privata kapitalintressen och för kommuners ägande för medborgarnas bästa. Jag får inte det att gå ihop med principen att alla är lika inför lagen


Arlandabanan

Jag måste säga att jag på ett sätt beundrar vår infrastrukturminster Åsa Torstensson för henne otroliga naivitet.


Att tro att det arbete som nu sker av A-banan för pröva tillgängligheten på spåren till Arlanda skulle resultera i att flera skulle välja att åka till Arlanda med Arlandaexpress är så otroligt naivt så det slår gnistor om det. Ingen kan slå i mig att dom självmant utan påtryckning skulle släppa in någon annan aktör på dom spår som dom själva disponerar idag utan konkurrens dom vill ju inte ha konkurrens som drabbar deras vinster.


Det enda vettiga är att staten eller landstinget med staten tar över A-banan och infogar den i övrig kollektivtrafik då kan vi börja prata om att verkligen göra något för att förbättra miljön , alla kon åka till Arlanda för gällande SL taxa.


Hur då finansiera detta, ja svaret på det kom igår faktiskt från Lars Ohly i vänsterpartiet med hans förslag att ta en del av pengarna från försäljningen som staten får nu när dom säljer Vin och Sprit till att betala ett övertagande av A-banan. Ett förslag som i alla fall i mina öron verkar ganska vettigt.


Låt oss nu titta lite på hur det ser ut idag för den som skall resa till Arlanda. Jag använder mig i detta exempel av en familj med 2 vuxna och 2 barn 9 och 11 år gamla. Och alla resor räknas utgå ifrån Stockholm city


Då blir prisbilden som följer att åka till Arlanda


Med tåg tur och retur 1280 kronor


Med flygbuss 634 kronor


Med bil inklusive biltull cirka 300 kronor


OK för att alternativet med bil skall bli den kostnaden så krävs det ju att någon vänlig själ ställer upp och kör till och från Arlanda vilket är med i beräkningen av körsträckan


Självklart så väljer dom flesta som nu skall ut och åka det alternativ som är för dom mest ekonomiskt fördelaktigt, jag vet att mitt exempel inte fungerar på affärsresenärerna.


Så min slutsats blir att om vi nu verkligen menar allvar med att minska miljöpåverkan från biltrafiken till och från Arlanda så är det tvunget att staten köper a-banan och sen ser till att den kommer in det normala kollektivtrafiksystemet.


För det är väl inte så att det bakom alla fina ord om miljö är så att det bara skall vara den besuttna rika delen av befolkningen som skall kunna ge sig ut och resa eller?


Polisutbildningen

I dag så har utredningen om hur Sveriges poliser skall utbildas överlämnats till justitiedepartementet.


Det som framgår är att utredaren förstått att polisutbildning inte är som vilken annan utbildning som helst utan att den är speciell, och att den skall få högre status genom att förvandlas till en högskoleutbildning, det är bra både för att höja statusen på utbildningen men även på själva yrket.


Att kraven för antagande till polisutbildningen ändras som utredaren vill är också positivt för man kan inte genom några få prov få fram vem som blir en bra polis, vissa krav kommer ju dock att finnas kvar som laglydighet.


Det som förvånar mig är att kravet på svenskt medborgarskap för utbildningen tas bort, eftersom för att få anställning som polis efter genomgången utbildning så skall det vara krav på svenskt medborgarskap, och det är väl at ganska rimligt krav att svenska poliser är svenska medborgare.


Frågan blir ju då om även de personer som inte kan få anställning som polis i Sverige skall utbildas är inte det att utbilda någon direkt in i arbetslöshet, något som regeringen ja i alla fall vissa delar påstå sig vilja stoppa, hur är det nu med den viljan kan man undra?


Här finns länken


RSS 2.0