Matkrisen

Nu bildar FN en ny krisgrupp denna gång mot matkrisen med i första hand det primära målet att få ihop mera pengar till FNs olika matprogram.


Men det kommer ju inte att lösa de underliggande problemen med de skenande matpriserna där krävs det helt andra åtgärder och framför allt ett annat tänkande när det gäller hur vi producerar och använder mat.


Att matpriserna ökar är det inget tvivel om vi märker det varje gång vi går och handlar nu vilket innebär att vi gnäller lite men ändock så kan vi inhandla det vi vill ha. Alla människor på vår jord är inte så lyckligt lottade så att en höjning av brödpriset bara föranleder en skakning på huvudet i avsky, för många innebär en sådan höjning att dom inte får någon mat den dagen eller till och med veckan.


Hur har det blivit så här fel då.


Ja en förklaring kan ju vara den verksamhet som bedrivits av vissa miljömuppar när det gäller både jordbruk och drivmedel..


Låt oss börja med drivmedel. Där använder vi idag en väldig massa jordbruksprodukter av olika slag för att framställa etanol så att vi i den rika världen kan fortsätta att köra runt i våra bilar och ändå känna oss duktiga. Vad vi är duktiga som tar maten från världens fattiga bara för att miljömupparna skall få styra utan tanke. Varför skall vi driva våra bilar med etanol som görs på mat? Varför inte använda metanol som kan göras på skogsavfall.


Och argument som att metanol inte fungerar som drivmedel i bilar är totalt nonsens eftersom då borde ju den amerikanska racingcirkusen stå helt still eftersom dom är metanoldrivna, så tekniken finns redan, går det att bygga en racerbil för matanoldrift så är jag helt säker på att det inte är någon större svårighet för ingenjörerna att bygga en vanlig bruksbil som går på metanol.


Sen när det kommer till produktionen av livsmedel så är det ju så att bara för att vara miljövänlig så använder vi inte dom bästa metoderna som ger mest livsmedel, vilket borde vara en skyldighet för oss som kan producera livsmedel att se till att vi odlar så mycket det bara går. Eller bryr vi oss inte om att det finns människor i denna värld som svälter.


Självklart skall vi utveckla jordbruket så att det blir så miljömässigt bra som det bara går med bibehållen produktionskapacitet. Men låt experimenterandet ske på just experimentodlingar och inte på produktiv jordbruksmark. När nya metoder är färdigutvecklade så skall dom tas i bruk i stor skala men inte förr. Att byta produktionsmetod till något som minskar skördarna med 30-40 procent är i mitt tycke ren och skär egoism, Jag kan inte se det vettiga i det eftersom det då bara ökar på problemen för dom svältande i världen.

Bloggtoppen.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0