Mera skämmas

Jag har skrivit om det förr och får återigen anledning att göra det efter att ha läst dagens debattartikel i aftonbladet av Fawzia Nasimi en kvinna som skall avvisas till Afghanistan.


Denna gång är det migrationsdomstolen som bör gå och ställa sig i skamvrån eller kanske gå tillbaka dit in eftersom domstolen den senaste tiden haft många skäl att ställa sig där


Detta är inte förenligt med en human flyktingpolitik som alla säger sig vilja föra, eller är det bara tomma ord en läpparnas bekännelse utan mening som våra politiker ägnar sig åt när det gäller asylfrågan.

Det verkar vara så att det är betydligt lättare för en kvinna som riskerar att utsättas för hedersvåld i hemlandet att bli utvisad än vad det är för manliga brottslingar som blivit av domstol dömda till utvisning.


Jag tycker nu att det är dags att integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni tar krafttag och verkligen klargör vad som skall gälla i Sverige när det gäller skydd för kvinnor som kan utsättas för hedersvåld vid utvisning. För hon har väl ändå inte bara fått sin ministerpost för att vara någon form av etniskt kuttersmycke för regeringen.

Som jag ser det så har lagstiftningen mycket mer att önska när det gäller skyddande av utsatta kvinnor när det gäller utvisning, och även alla andra kvinnor också.


Sen måste jag avsluta med att undra var är alla feminister nu när det finns något som verkligen kräver protester. Varför protesterar ni inte eller är era systrar av utländsk härkomst inte värda era protester


Jag tycker att nu måste varje humanistiskt sinnad människa protestera på alla sätt. Till slut kan vi få stopp på denna idioti som nu pågår.


Tillägg skrivet 22,29


Ingen har väl någonsin sagt att den skäms för att bo i Sverige. Däremot så bör migrationsverket och migrationsdomstolen skämmas för sin inhumana inställning till våldshotade kvinnor



Bloggtoppen.se


Kommentarer
Postat av: Anna och Karin

Bra, Lasse B! Vi instämmer helt.

2008-04-29 @ 18:35:52
Postat av: Lars G

Att hon hade problem med sin man i Afghanistan är väl inget skäl för att hon ska få asyl i Sverige. Hon skriver inte någonstans varför hon ska få asyl.
Det kvittar att hennes arbetstillstånd tas ifrån henne, det är bara för att ge sken att hon har ett jobb vilket hon inte har. Hon försörjs av skattesedeln trots fyra år i Sverige.

2008-04-29 @ 18:57:42
Postat av: Peter

Kan bara hålla med. Att vara svensk och bo i sverige är ju något som man får skämmas för. Tråkigt att våran asylpolitik etc inte fungerar för fem öre. Men vad i sverige gör det igentligen?

2008-04-29 @ 19:11:35
Postat av: afghan

Jag håller med Fawzia. Jag tycker hon måste få asyl i Sverige. Det inte så lätt för en kvinna att klara sig ensam i Aghanistan. Jag är helt säkert om hon återvänder så är det stor risk för henne. De är många kvinnor som är utsatta för olika våld i Afghanistan. Ni som bor här i Sverige vet ingenting, men när ni åker dit så få ni se med era öpna ögonen att vad händer där. Jag tycker att alla afghaner som söker asyl i Sverige måste de stanna här och bosätta sig i Sverige. De kommer att få en bra framtid. Hoppas Migrationsverket tar hänsyn till alla afghaner.

2008-04-29 @ 21:03:54
Postat av: Lars G

Att säga att man skäms för att bo i Sverige på grund av vår invandrarpolitik är befängt. Sverige har den mest generösa invandrarpolitiken i världen. Varför tror ni annars att folk tar sig hit från Irak, Somalia och Afghanistan. Det är inte för vårt klimat precis, det är de generösa reglerna och den kravlösa försörjningen. Fungerar vår asylplotik när alla som vill får komma hit och bo på vår bekostnad? Är det den enda gången den fungerar?
Ingen som funderar på varför övriga välfärden i Sverige blir sämre, äldrevård, rättsväsende, skolan. Pengarna försvinner till något för ni tror väl inte invandringen är ett nollsummespel.

2008-04-29 @ 22:09:25
Postat av: B

Oavsett ursprungliga asylskäl säger det ju sig självt att hon inte kan återvända till Afganistan. Migrationsdomstolen själva föreslår att hon skall hållas gömd. Vem skall gömma henne? Inte hennes egen familj eftersom de förskjutit henne; hennes mans familj... som själva utgör största hotet...?? Hennes gamla vänner... vem vet vem som är lojal med vem och skall man behöva förlita sig på främmande människors välvilja, utan möjlighet att någonsin leva ett normalt liv??

2008-04-29 @ 22:27:19
Postat av: agneta F

Den som kanner till situationen for kvinnor i Afghanistan forstar att hon inte kan skickas tillbaka dit. Kanske alla svenskar som bor utomlands borde skickas hem, speciellt dom som inte ens bryr sig om att lara sig spraket. Ak till USA Lars G. och se hur manga nationaliteter lever tillsammans dar, och det var ju dit svenskar tog sig nar dom var hungriga. Las Wilhelm Moberg.

2008-04-30 @ 07:29:37
Postat av: Ida

Tycker att Lars G borde skämmas, det handlar om att man inte ska skicka tillbaka människors som kommer att förföljas, till och med troligast mördas när dom kommer tillbaka. Det gör mig vansinigt förbannad att det här landet utan problem tar in byggföretag från öststaterna, eller som i kalmar kineser, för att bygga, bara för att våra kapitalister ska slippa betala humana, avtalsenliga löner. Vi kan betala landstingpolitiker svinhöga löner, och låta chefer för både prvata & offentlige företag lyfta det ena fallskärmen efter den andra, samtidgt som dom kanlyfta bidrag för städhjälp etc. Men vi kan inte göra det humana att låta människor som reiskerar tortyr, bortgifte eller död, stanna? Och ditt skäl? Det kostar...

Tycker bloggaren har helt rätt i att brottslingar får stanna i vårt land, men oskyldiga offerför omständigheter & förtryck, sparkar vi ut, för dom saknar röst... Jo jag skäms för att vara svensk när jag tänker på det!

2008-05-01 @ 15:53:01
URL: http://www.vinterflickan.se
Postat av: Dana

Bra fråga, antaligen så skiter de gamla *feminister* fullständigt i utländska kvinnor som far illa ut. :/
Annars bra skrivet!

2008-05-02 @ 22:54:50
Postat av: Adam

haha är det första jag kan säga när jag läser alla kommentarer... ord som skäms för att va svensk, dålig asyl / invandrar politik... Fakta: Sverige är det land i europa som tar in flest invandrare. Sverige har inga skyldigheter att ta imot folk från andra länder men vi gör det ändå och gör det för vi är hmm HUMANA.. men allt detta gnäll karnske försvinner om vi gör som danmark och finland och säger nej till all invandring....

2008-05-21 @ 01:45:52
Postat av: sammy

Jag bara undra varför migrationsverket vill att hon leva undan i sitt land när hon kan lever ett normalt liv här i sverige.Hoppas att de märker att det är konstigt att bo undan i eget land det låta otrygg skäll däreför hon får stanna i Sverige.

2008-05-23 @ 09:16:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0