Polisutbildningen

I dag så har utredningen om hur Sveriges poliser skall utbildas överlämnats till justitiedepartementet.


Det som framgår är att utredaren förstått att polisutbildning inte är som vilken annan utbildning som helst utan att den är speciell, och att den skall få högre status genom att förvandlas till en högskoleutbildning, det är bra både för att höja statusen på utbildningen men även på själva yrket.


Att kraven för antagande till polisutbildningen ändras som utredaren vill är också positivt för man kan inte genom några få prov få fram vem som blir en bra polis, vissa krav kommer ju dock att finnas kvar som laglydighet.


Det som förvånar mig är att kravet på svenskt medborgarskap för utbildningen tas bort, eftersom för att få anställning som polis efter genomgången utbildning så skall det vara krav på svenskt medborgarskap, och det är väl at ganska rimligt krav att svenska poliser är svenska medborgare.


Frågan blir ju då om även de personer som inte kan få anställning som polis i Sverige skall utbildas är inte det att utbilda någon direkt in i arbetslöshet, något som regeringen ja i alla fall vissa delar påstå sig vilja stoppa, hur är det nu med den viljan kan man undra?


Här finns länken


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0