Åklagarna i kris

DN:s ledarsida tar idag upp den ekonomiska krisen inom åklagarväsendet, det är bra eftersom den till slut kommer att drabba tredje man det vill säga brottsoffren som får vänta ännu längre på att få sitt ärende prövat av domstol.


Det borde vara en självklar rättighet för offret att utredning och rättegång kommer till stånd så fort som möjligt men även för förövaren så är det viktigt att en rättegång kan hålas så fort som möjligt.


När rättegången skjuts på framtiden så riskeras det att det inte blir en riktigt rättvisande rättegång eftersom vittnen glömmer och minnet kan spela människor spratt över en längre period.


Att som Beatrice Ask gör kalla problemet ett bryderi är ett bevis i mina ögon på att hon inte förstår allvaret i situationen, möjligen kan det komma en lösning till hösten. Detta är återigen en fråga där Moderaterna sviker i sina hjärtefrågor.


Att för regeringen få fram de pengar som behövs torde inte vara så svårt eftersom regeringen precis som alla noggranna budgetplanerare måste ha med en post för oförutsedda utgifter som pengarna kan tas ifrån.


Fast den här situationen inom åklagarväsendet är ju inte något som kommit som en blixt från klar himmel det har från åklagarväsendets sida flaggats i god tid för dessa problem men uppenbarligen så har regeringen valt att inte lyssna

Bloggtoppen.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0