Försvaret och Moderaterna

När moderaterna gjorde ett katastrofalt dåligt valresultat 2002 så taldes det väldigt mycket i moderata kretsar att det var dags att återgå till hur moderaterna var på Gösta Bohmans tid, resultatet blev att moderaterna valde Fredrik Reinfeldt till ny partiledare.


Ju mer man nu läser om hur moderaterna sköter om försvaret, en gammal moderat hjärtefråga så måste jag konstatera att det är tur att Gösta Bohman är död för den försvarspolitik som förs av dom nya moderaterna hade han mer eller mindre betraktat som förräderi.


Man kan raljera hur mycket man vill över försvarspolitiken men den är för allvarlig för att göra det eftersom det i slutändan handlar om Sveriges säkerhet och möjligheten för Sverige att kunna hävda sitt territorium. Vilket är en självklar nödvändighet att vi kan göra om vi vill

fortsätta att vara en suverän stat.


Som det ser ut nu så är jag starkt tveksam till om Sverige i en riktig krissituation skulle klara av att försvara vårt territorium. Vi skulle klara av det om vi blev militärt anfallna av Island eller Monaco det är inga problem. Problemen uppstår när det blir kraftfullare angripare vi måste försvara oss emot, jag känner stor tvekan om att vi skulle klara ett militärt anfall från exempelvis Danmark om dom mot all förmodan skulle vilja ta tillbaka Skåne. Vid ett anfall från något ännu större land som Ryssland eller USA för den delen så har vi inte en möjlighet att stå emot längre än kanske 2 -3 minuter i bästa fall.


Hur har det kunnat bli så här illa då, ja felet är inte bara moderaternas utan alla partier har skuld i eländet, men det är bara moderaterna som sålt ut sin själ när det gäller försvarspolitiken.


I expressen på 1:a maj Håkan Jervell moderat statsekreterare på försvarsdepartementet et svar på sidan 4. Där alla skuld läggs på försvarsledningen. Hans inledning säger allt om den nya moderata försvarspolitiken, jag citerar.


Försvarsmakten är en självständig myndighet med precis samma ansvar för att nå verksamhetsmålen och att hålla sin budget som alla andra myndigheter.


Slut citat


Ja försvarsmakten är en självständig myndighet så långt är det bra men sen kör han in i väggen. Försvarsmakten är inte en myndighet som alla andra det är den myndighet som har till uppgift att försvara Sveriges suveränitet och det ger försvaret en viss särställning.


För att försvaret skall kunna utföra sitt uppdrag som dom fått av våra politiker så måste dom också få nödvändiga resurser för att utföra uppdraget.


Det är nu dags att bestämma vad som skall vara försvarets främsta uppgift att försvara Sveriges suveränitet eller vara ute på olika internationella uppdrag.


Vi har ju mer militära resurser utomlands på olika freduppdrag än vad vi har för att försvara Sverige så svaret är kanske redan givet.


Kanske det är så att våra politiker inte tycker att Sverige är värt att försvara.


Bloggtoppen.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0