Mera kollektivtraffik

Det som jag först mest tyckte var ett dåligt skämt och kommenterade i en tidigare blogg är ju tyvärr något som kommer att genomföras, trots protester.


Men vad jag nu ser så kommer det nya systemet att betala SL biljetten att göra det möjligt att införa ännu mera konstiga taxor i kollektivtrafiken i Stockholm. Inte för att jag tror att det kommer att öka resandet med kollektivtrafiken ett dugg.


Alla dessa förslag kan inte vara något annat än ett försök från den borgerliga majoriteten att ytterligare sabotera Stockholms läns kollektivtrafik, och jag vet att det inom moderata kretsar finns dom som anser att kollektivtrafiken borde avskaffas eftersom den kostar för mycket pengar som annars kunde läggas på skattesänkningar vilket för moderater är den heliga Graal att sänka skatten.


Om moderaterna verkligen vill göra något bra i kollektivtrafiken så återinför enhetstaxan. Att göra det skulle enligt moderata trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm kosta tio miljoner i månaden, en alldeles för stor summa. Det intressanta var att han i samma intervju som han sa det också talade om att SL i år skulle ta in 300 miljoner mer än budgeterat, vilket han var nöjd med.


Om SL nu alltså får in 300 miljoner mer än budgeterat så är det väl ett ypperligt tillfälle att återinföra enhetstaxan för den skull ju bara kosta 120 miljoner. Vilket innebär att intäkterna ändå överstiger budget med 180 miljoner.


Som av en händelse så plingade det till i min mailbox när jag satt och skrev det här och där kom ett pressmeddelande från regeringen angående trängselskatten.


Läs själva här.


Visst är det ett underbart sätt som regeringen har när de ger mera pengar till kollektivtrafiken dom gör det genom att ändra på vägarna så att bussarna lättare skall kunna komma fram. Kan vara en bra investering för kollektivtrafiken, men sen är det ändå 102 miljoner kvar som satsats på andra vägprojekt i stället för att satsas på kollektivtrafiken.


102 miljoner det är nästan så mycket pengar som enhetstaxan skulle kosta om dom lades på den skulle nog Stockholmarnas miljö må mycket bättre än av en ny väg.


Fast miljön verkar inte vara något dom bryr sig nämnvärt i.
Bloggtoppen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0