Rättvisa kanske

Nu har så domen fallit i det uppmärksammade Rödebymålet. Pappan frikänns helt. En dom som ger blandade känslor för mig.


Det är bra att han inte fälls för mord eftersom något mord i juridisk mening det inte var tal om utan snarare ett mycket grovt nödvärnsvåld. Vilket i just detta fall fick dödlig utgång. Enligt domen skall pappan ha handlat i ett närmast förvirrat tillstånd framkallat av stress. Denna stress skapades ju av situationen.


Vem skulle inte bli rädd för att inte säga skitskraj om ett antal maskerade personer står utanför ens hus och skriker och hotar att slå ihjäl ens familj. I en sådan situation är det förklarligt att gripas av panik och ta till drastiska medel för att skydda sig själv och sin familj.


Men samtidigt måste det finnas en gräns för det våld man får ta till och man måste vara beredd att ta konsekvenserna av sitt handlande även om det sker i panik, som jag tidigare sa det är bra att pappan inte fälls för mord eftersom det inte var mord, men att frikänna honom helt känns samtidigt lite fel. Kanske en dom med villkorligt straff hade känts bättre. Kanske 2 år villkorligt för vållande till annans död.


Detta är ju ett mycket ovanligt fall det skall medges men ändå eftersom det nu pratas så väldigt mycket om vilka signaler som sänds ut från rättsväsendet så undrar jag vilka signaler denna dom sänder ut, är det ok att slå ihjäl någon i form av nödvärn utan konsekvenser, jag tycker inte det.


Samtidigt så hade en fällande dom med fängelsestraff sagt totala motsatsen du får inte försvara dig själv eller din familj när den blir attackerad.


Nej en villkorlig dom hade känts bättre och kanske legat mer i linje med det som kallas det allmänna rättstänkandet.


DN


Aftonbladet


SVD


Bloggtoppen.se


Kommentarer
Postat av: john

Det var ett korrekt beslut att fria! offret, dvs pappan i den terroriserade familjen har naturligtvis rätt att försvara sig!
Dessutom hade han uttömt alla andra vägar tidigare, polis,socialen osv..ingen gjorde någongting!!!
Pappan har mitt fulla stöd och han kan med gott samvete somna på kvällen.

Gärningsmännen, dvs de som hotade, trakaserade, misshandlade och gav sken av att vilja döda familjen fick helt enkelt ta konsekvenserna av sitt handlande!

Extremt bra dom, rättsväsendet fungerar fortfarande.

2008-05-07 @ 15:25:19
Postat av: Ingemar Gerhardsson

Mycket glädjande att han frikänns. När den mobbade familjen trots upprepade polisanmälningar mot busarna inte fick någon hjälp av samhället pga en perverterad lagstiftning som skyddar buset istället för offren, är det helt rätt att ta lagen i egna händer.Hoppas att politikerna vaknar upp av denna dom och ändrar lagen så att polis och socialtjänst återfår sina befogenheter att ta i med hårdhandskarna mot bovar och banditer som ger sig på oskyldiga människor

2008-05-07 @ 15:37:49
Postat av: Johnny

Mycket glädjande, det finns tydligen en liten klick av domare och lagmän som faktiskt läst den Svenska lagen.

Nu får vi bara hoppas att de satanistiska ungdomarna får mycket kännbara straff för sitt fruktansvärda handlande.

2008-05-07 @ 15:37:58
Postat av: P

Håller med, extremt bra dom! ska han vara en sak för att statuera exempel? Vad fan skulle det vara till männskliga rättigheter.

Det där drägget Pia Johannson uttalade sig om att hon var glad att inte fler skadades och kallade gänget för offet... VA?!?!
Hur fan kan man skydda ett jävla gäng som terroriserar befolkningen? Man kan ju bara hoppas att hon ska få känna på samma terror som den hon försökt förstöra livet för! JAG HATAR DIG PIA!!! HATAR DIG HATAR DIG, ja nu räcker det.

En sak man kan tänka på då är ju att om nu dessa gäng måste hålla på, kan dem ju välja en som henne. Hon har ju visat att hon bara tänker vända andra kinden till.. ellerhur?

Oerhört skönt att han blev friad!! Lucky end

2008-05-07 @ 15:44:24
Postat av: Nils

Jag tycker att det var rätt att frikänna mannen. Man måste kunna få försvara sig.

2008-05-08 @ 14:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0