Regeringen en hälsorisk?

Nu är det vetenskapligt bevisat det som vi vanliga människor vetat om i alla tider, Att leva på knappa medel leder till depression, eller kan göra i alla fall.


DN refererar i dag en rapport från folkhälsoinstitutet om just depression eller mera korrekt om överutskrivningen av antidepressiva läkemedel. Fast det är klart det problemet går nog inte bara att lösa med en enkel rapport.


Om man tänker till så har depressionerna ökat stadigt år från år för att nu ligga på en rekordnivå, det finns ju mängder med förklaringar att människor blir deprimerade men att en så stor del beror på brist på pengar det var en nyhet. Egentligen blir man inte deprimerad av brist på pengar utan på den brist av handlingsfrihet som en brist på pengar ger, vilket i praktiken är samma sak.


Hur skall vi komma tillrätta med detta problem då?


En lösning vore kanske att regeringen med omedelbar verkan upphör med att jaga de svaga grupperna i samhället med blåslampa och kanske tänker efter på vad deras agerande leder till. För ingen kan ju säga att man blir friskare bara för att man dessutom får så dålig ekonomi så man förlorar hus och hem samt blir deprimerad, det samma gäller för de som hamnat i arbetslöshet inte får de jobb fortare om de förutom att förlora hus och hem dessutom drabbas av en depression.


I praktiken blir det ju så då att regeringens politik innebär en hälsorisk för många människor i vårt land

Bloggtoppen.se


Kommentarer
Postat av: Mumlan

Men alla vet väl att det bara är att ta sig i kragen om man blir sjuk. Det är bara att dra in pengarna för dem så de fattar det. Om de blir deprimerade p.g.a. det så får det skärpa till sig. Nä, nu ironiserar jag lite väl mycket va? Jag har själv funderat på hur regeringens politik och deras nollvision mot självmord hänger samman. Ökad press på sjukskrivna och arbetslösa leder nämligen lätt till en nedåtgående spiral.

2008-05-03 @ 20:54:15
URL: http://isanningensnamn.blogsome.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0