Valfriheten som försvann

Och där gick den absolut sista smulan av trovärdighet förlorad för regeringen Reinfeldt. En regering som vitt och brett pratar om valfrihet och att människor själva skall få välja.


Tydligen så gäller inte det när det gäller a-kassan utan där vill regeringen nu införa en obligatorisk A-kassa som innebär en skattehöjning på i så där runda slängar 5000 kronor per år.


Detta är inget annat än en straffskatt till de människor som valt att stå utanför a-kassan där var alla fina ord om valfrihet inte värda vatten.


Valfrihet för den borgerliga regeringen är visst att alla skall bo i bostadsrätt, ha ett arbete och använda privata skolar och vårdalternativ. Alla som inte vill foga sig i den av borgerligheten påtvingade valfriheten straffas med diverse former av straffskatt


Vore roligt att höra en förklaring från Reinfeldt hur han får det att gå ihop. Men troligtvis så kommer han väl att göra som vanligt, slå ner blicken och se ut som en ledsen hundvalp, medan han maler på sitt gamla mantra om utanförskap

Bloggtoppen.se


Kommentarer
Postat av: john olsson

Det är märkligt att man i Sverige som har världens högsta skatt, TV-licens, trängselskatt, 25% MOMS och skatt på allting man kan tänka sig klagar på obligatorisk A-kassa. Vilet hyckleri!

T.o.m. i USA där man verkligen stöder individens frihet och rättigheter har obligatorisk A-kassa. Men USA begränsar A-kassan till 6 månader då man inte vill ha som i Sverige där människor gör en karriär i att utnyttja sina bidrag till max.

Man behöver inte vara alltför smart för att förstå att facket är bara sura för att man inte kan lura skattebetalarna längre att betala deras A-kassa. All korrumption uppdagas så småningom, och nu har det skett.

2008-05-10 @ 18:37:49
Postat av: Crab Stallion

Jag håller helt och fullt med. Regeringen är galen. Sedan måste jag nog ge en känga åt John här ovanför, eftersom han inte riktigt spelar på samma bana som övriga världen.

1. USA främjar inte frihet oavsett vad Bush själv säger. USA har starka libertarianska strömningar, det är sant men det betyder inte att folk har mer frihet. Det betyder bara att de som redan är gynnade och har resurser till det kan göra som de vill. De fattige latinamerikanske invandraren i USA har knappast mer frihet en den genomsnittlige kinesen eller straffången.

2. Skräcken för missbruk av bidragsystem är ogrundad och vilar på en negativ människobild. Saken är nämligen så att människor i de absolut flesta fall vill göra rätt för sig. Folk vill jobba och bidra (kanske inte libertarianer då, skatt är ju som bekant stöld).

3. I USA är det lättare att hitta jobb för det finns så otroligt många jobb där det inte lönar sig att arbeta. Minimilöner på $5 i timmen gör det möjligt, därför har USA låg arbetslöshet och därmed kan de tvinga människor att ta vad som helst efter deras 6 månaders A-kassa. Frihet under piskan, inte minst eftersom USA saknar socialt skyddsnät.

2008-05-11 @ 09:18:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0